ANNONS

Till följd av det konstaterade coronautbrottet i semifinalserien mellan Falun och Kalmarsund meddelar nu Kalmarsund att de inte kommer till spel kommande vecka. Därav spelar IBF Falun SM-final mot Storvreta IBK den 2 maj.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Kalmarsund avslutar säsongen – IBF Falun klart för SM-final

FALUN. FBC Kalmarsund drar sig ur fortsatt semifinalspel till följd av covidsmittan i truppen. I och med detta är IBF Falun klart för SM-final mot ärkerivalen Storvreta nästa söndag den 2 maj.

Vid lunchtid torsdag den 22 april kungör Svensk Innebandy att utbrottet av covid-19, som drabbade FBC Kalmarsund och IBF Falun i semifinalserien på herrsidan, nu innebär att Kalmarsund meddelar förbundet att de inte kommer till spel kommande vecka.
Därav är IBF Falun i SM-final.

Svenska Innebandyförbundets tävlingsutskott har utifrån Kalmarsunds besked beslutat att IBF Falun därigenom vinner matchserien (som Falun ledde med 3-1 i matcher) och avancerar till SM-final.
Där möter de Storvreta IBK, i Gavlehovshallen i Gävle, söndagen den 2 maj.

– Självklart är det mycket beklagligt och vi hoppades naturligtvis att vi aldrig skulle behöva hamna här, men samtidigt har alla parter varit medvetna om den här säsongens speciella förutsättningar redan från start, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson i ett pressmeddelande från Svensk Innebandy.
Och fortsätter:
– Vi har uppskattat allas stora samarbetsvilja i försöken att kunna avgöra matchserien på plan, även om vi nu inte nådde ända fram.

Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren tar vid:
– Situationen är oerhört tråkig för alla inblandade parter, men naturligtvis främst för Kalmarsund som tvingas avsluta en fantastisk säsong på detta snöpliga vis. Beslutet som togs om att skjuta upp semifinalserien till nästa vecka fattades för att alla inblandade verkligen hoppades att semifinalen mellan Kalmarsund och Falun skulle kunna avgöras på planen. Nu blir det tyvärr inte så, konstaterar han.
– Vi har full respekt för det beslut som Kalmarsund har fattat och vill passa på att tacka alla inblandade för den stora samarbetsviljan och samtalen kring detta.

Damernas final mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK spelas lördag den 24 april i samma arena.
Båda finalerna sänds på SVT och SportExpressen Play.

Facebook

ANNONS

ANNONS