ANNONS

IBF Faluns nummer 9 tillika poängkung Alexander Galante Carlström, närmast i bild, är en av sju rosasvarta stjärnor i landslagstruppen som förra helgen begick träningsläger i Västerås.
Foto: Sonny Jonasson

IBF-tätt på landslagsläger med nytänk

FALUN. Befälhavare Brottman och Nordén samlade förra helgen herrlandslaget i innebandy. Med sju killar från SM-triumferande Falun. Landslagslägret bjöd därtill spännande nytänk i själva grundstrategin. – Det handlar främst om tävlingsnerven. Spelarna måste vilja vara i den här miljön och ska vara villiga att offra allt för att spela i landslaget, säger Thomas Brottman.
I samspel med kollega Niklas Nordén basar Brottman för landslaget. Som förra helgen körde träningsläger i Västerås.
En samling vars avstamp har december månads VM i Helsingfors som upphöjt mål.
De 33 spelarna i truppen möttes av ett för sammanhanget klart annorlunda upplägg, där tanken är att höja den känslomässiga insatsen likväl som den spelmässiga knivskärpan.
Scenariot är lika logiskt som laddat: nord mot syd.
Tre matcher som visar visar vilka i respektive lag som i nuläget är allra mest taggade på en plats i det färdigformerade VM-laget senare i år.
Thomas Brottman förklarar:
– Niklas sprutar ur sig häftiga idéer, och när han presenterade det här tände jag också på det. Vi vill starta vår gemensamma landslagsresa så att det blir på riktigt direkt.
– Det blir bättre när det blir matchspel, det blir en extra krydda när det blir något att spela för.
Truppens tre målvakter alternerade lagen emellan från match till match.
Gällande utespelarna har dock geografisk tillika klubbmässig hemvist avgjort huruvida man landat i ”Lag Nord” eller ”Lag Syd” under Nordéns och Brottmans försyn, vid vad som också är före detta Faluncoachens första landslagssamling som förbundskapten.
Guldgubbarna från IBF Falun tillhörde tämligen logiskt det mer nordligt orienterade teamet.
Den bolltrollande, hårdskjutande sjuan utgörs av Omar Aldeeb, Casper Backby, Rasmus Enström, Emil Johansson, Alexander Galante Carlström, Malte Lundmark och Johan Samuelsson.
Som Falulirarnas lagkompisar hittas bland annat fyra spelare från SM-finalmotståndaren Storvreta.
I laget med sydligare touche märks bland många omskrivna namn Kalmarsundstjärnan Kim Nilsson, Pixbo Wallenstams Martin Östholm och Linköpingprofilen Oskar Hovlund.
Thomas Brottman redogör närmare för upplägget som sådant.
– Ett bra tillfälle att se samtliga spelare i landslagsmiljön, med det tempo och tävlande det innebär. Det handlar främst om tävlingsnerven.
Han betonar:
– Spelarna måste vilja vara i den här miljön och ska vara villiga att offra allt för att spela i landslaget.
Om sin tränarsäsong 2020/2021, från då till nu, konstaterar Thomas Brottman för Svensk Innebandy en lyckad fusion av fokus, pepp och framtidsfeeling.
– Jag har haft fullt fokus på Falun under säsongen, samtidigt som jag varit taggad på att dra i gång med landslaget sedan det blev klart i vintras. Det är bara att fortsätta på vågen jag är på nu.
Facebook

ANNONS

ANNONS