ANNONS

“Gärdorna” Gun Eriksson, Agneta Eriksson och Marianne Gottfridsdotter Nåhem skänker nu nätverkets mobila hjärtstartare till diakoniverksamheten i Gränge-Säfsnäs församling. Peter Risberg och Cecilia Lindblad är glada för tillskottet i husbilen.
Foto: Karin Diffner

Gärdas hjärtliga gåva

GRANGÄRDE. Nätverket Gärda i Grangärdebygden skänker en hjärtstartare till diakoniverksamheten i Gränge-Säfsnäs församling. – Det är viktigt att den kommer alla i bygden till nytta, säger Marianne Gottfridsdotter Nåhem, en av “gärdorna”.

Det kvinnliga nätverket Gärda hade ett projekt 2011-2012 som syftade till att samla in pengar för att skaffa hjärtstartare till Grangärdebygden.
Initiativet kom från medlemmen Gun Eriksson som då var verksam hjärtsköterska och nu precis gått i pension.
Genom insamlingar och lotterier fick man ihop till tre hjärtstartare, varav två placerades i butikerna i Grangärde och Sunnansjö och en mobil variant behölls i Grengehuset.
– Den har vi lånat ut till föreningar och organisationer i olika sammanhang, berättar Gun.

Men nu i och med att Grengehuset byter ägare och inriktning vill nätverket skänka den mobila hjärtstartaren vidare.
– Eftersom många här i bygden har bidragit till den, så är det viktigt att den också i framtiden kommer hela bygden till gagn, säger Marianne Gottfridsdotter Nåhem.
Hon, Gun och Agneta Eriksson som är tre tongivande “gärdor” har nu beslutat att skänka hjärtstartaren till Gränge-Säfsnäs församlings diakoniverksamhet. Den ska finnas i församlingens husbil.
– Det är en väldigt fin gåva till oss och en trygghet att ha med eftersom vi möter många människor på otillgängliga platser, säger diakonen Peter Risberg.


Hans kollega, diakoniassistenten Cecilia Lindblad, är också väldigt glad över gåvan.
– Jättebra att ha med sig den när man rullar ut i församlingen, säger hon.
Nätverket Gärda har tagit på sig uppdraget att serva den mobila hjärtstartaren ytterligare en gång till. De två fasta hjärtstartarna som finns i butikerna lovar nätverket att serva i åtminstone tio år till.

Nätverket Gärda
Gärda är ett kvinnligt nätverk som bildades 2004.
Nätverket är till för kvinnliga företagare, medföretagande, företagsamma och allmänt aktiva kvinnor i Grangärdebygden.
Gärda ägnar sig bland annat åt åt studiebesök hos företagare, kurser och föreläsningar.
För närvarande har nätverket 32 medlemmar.

Facebook

ANNONS

ANNONS