Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Roland Josefsson fick ärrvävnadsbehandling på sitt 45 år gamla ärr och upplevde en stor skillnad efteråt.
Foto: Rebecca Linder

Frigör ärrvävnad med enkel metod

HEDEMORA. Roland Josefsson har ett rejält ärr på vaden sedan han sågade sig med en motorsåg för 45 år sedan. När han fick nys om ärrvävnadsbehandlingen var han tvungen att ge det en chans.

Roland Josefsson sågade av muskeln i vaden med en motorsåg för 45 år sedan. När muskeln hade läkt ihop så led han av det genom att hans löpsteg förändrades och blev kortare. Han belastade högerbenet mer än vänsterbenet där ärret fanns. Han hade tidigare sprungit mycket orientering. Dessutom förändrades hans känsel i smalbenet nedanför ärret. Roland lärde sig att leva med ärret men när han kom i kontakt med Maj Hermansson i Hedemora som är under utbildning och snart färdig terapeut i ärrvävnadsbehandling kände han att han var tvungen att testa.
– Ärret var väldigt tydligt och stort efter alla dessa år och jag har helst inte velat ta på det eftersom jag tyckte att det kändes obehagligt, berättar Roland.

McLoughlin scar tissue release har arbetats fram av britten Alastair McLoughlin. En skicklig kroppsterapeut som arbetat med sin egen teknik i 35 år och med ärrvävnadsbehandlingen i elva år. Den praktiseras i många olika länder men i Sverige är behandlingen helt ny.
– Det är en väldigt enkel och underskattad metod, säger Maj Hermansson.
När hon träffade Roland gjorde hon först en grundläggande intervju med honom om ärret och förklarade lite hur behandlingen skulle gå till. Det är en smärtfri metod där man använder handen över ärret för att frigöra begränsningarna i ärrvävnaden. Man forcerar ingenting och metoden utförs alltid inom kundens toleransnivå.
– Hon strök med handen i olika riktningar och höll väl på i en 15 minuter. Det kändes behagligt, minns Roland.

Eftersom att ärret var ganska stort krävdes ytterligare en behandling och ganska snabbt efter behandlingarna märkte Roland skillnader. Löpsteget förändrades och han kände att han återigen kunde jobba mer med vänsterbenet mot tidigare och han fick ett bättre flyt i löpningen. Han märkte också att ärret drog ihop sig mer och blev mindre tydligt samt att känseln i smalbenet blev bättre.
– Tidigare var det som att benet var bedövat men nu har det släppt en hel del och känseln är mycket bättre, säger Roland som är väldigt glad över att han testade behandlingen.
När man frigör ärrvävnaden kan det också förlösa gamla känslor som är kopplade till ärrets uppkomst, vilket då skapar en enorm lättnad och befrielse när det släpper i från kroppen.

Publicerad i Annonsbladet vecka 34 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!