ANNONS

Frida Hansdotter, från Norberg, har lanserat det nya varumärket Hansdotter Sportswear, för hållbara träningskläder.
Foto: Pressbild

Frida Hansdotter lanserar klädmärke: “Har kunnat bidra med många insikter”

NORBERG Tidigare alpina skidesset Frida Hansdotter, från Norberg, har lanserat det nya varumärket Hansdotter Sportswear, för hållbara träningskläder. “Mina erfarenheter som idrottande kvinna har gjort att jag kunnat bidra med många insikter under designprocessen och arbetet med kollektionen”, säger Frida Hansdotter i ett pressmeddelande.

Märket i fråga heter Hansdotter Sportswear och lanserades i början av oktober. Bakom varumärket står Norbergsbördiga Frida Hansdotter tillsammans med företaget CasualsportbySTHLM.
– Det här är träningskläder som gör att man känner sig lite extra pepp, snygg och stark under träningspasset eller promenaden, säger Frida Hansdotter i pressmeddelandet där det även meddelas att hon länge har drömt om att få lansera ett eget klädmärke.

Frida Hansdotter är regerande olympisk mästarinna i slalom, efter segern i OS i sydkoreanska Pyeongchang 2018. Hon lade skidorna på hyllan efter säsongen 2018/19.
– Frida är en fantastisk förebild. Att vinna OS-guld säger en hel del om kraften, drivet och passionen som Frida har. Och det är precis den glöden som vi vill impregnera Hansdotter Sportswear med, säger Kristel Schepers, vd för CasualsportbySTHLM som tillsammans med Frida ligger bakom det nya varumärket.

Den forna skidstjärnan har varit delaktig i arbetet med att ta fram kollektionen.
– Jag älskar att röra på mig och har varit aktiv inom olika sporter i hela mitt liv. Jag vet hur viktigt det är att träningskläderna är tåliga, funktionella och bekväma. Mina erfarenheter som idrottande kvinna har gjort att jag kunnat bidra med många insikter under designprocessen och arbetet med kollektionen, säger Frida Hansdotter.

Sverige blir den första marknaden för varumärket, men planen är att göra en internationell lansering under 2022.
– Frida Hansdotter är ett stort namn även utomlands, och det är inte bara svenska kvinnor som efterfrågar funktionella, hållbara träningskläder med sofistikerad design och perfekt passform, säger Kristel Schepers.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 41, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS