Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Så här är det tänkt att nya skolan och förskolan i Bäsna ska se ut när den är klar nästa höst. Illustration: Mondo arkitekter

Första spadtaget för ny skola och förskola

BÄSNA.  Nu har första spadtaget tagits till nya skolan och förskolan i Bäsna. Redan nästa höst ska fyra förskoleavdelningar samt elever upp till årskurs tre kunna flytta in.

Politikerna i Gagnef beslutade i mars 2023 om att tidigare byggnaderna för skola och förskola i Bäsna skulle rivas till förmån för en ny gemensam byggnad. Och skolan har redan rivits medan förskolan är kvar ett tag till.
I tisdags togs det första spadtaget till den nya byggnaden. Den kommer att bestå av fyra avdelningar för förskolan samt lokaler för elever från förskoleklass till och med årskurs tre.

Så här är det tänkt att hela bygget ska växa fram, förskolan är närmast på skissen. Illustration: Mondo arkitekter
Så här är det tänkt att hela bygget ska växa fram, förskolan är närmast på skissen. Illustration: Mondo arkitekter

Den ska också innehålla gemensamt tillagningskök, matsal, bibliotek, skaparrum, rörelserum samt personalutrymmen.
Under det första ceremoniella spadtaget deltog bland andra Fredrik Jarl (C), kommunstyrelsens ordförande, Jan Wiklund (M), ordförande för barn- och utbildningsnämnden, Eva-Lotta Törnblom Nises (S) ordförande för socialnämnden och representanter från Byggpartner som ska uppföra byggnaden.
Bäsna skola byggs i partnering-samverkan mellan kommunen och Byggpartner och beräknas vara klar för inflyttning under hösten 2025.
I överenskommelsen ingår även Djuråsskolan och Kyrkskolan. Investeringen beräknas totalt gå på 420 miljoner, vilket är den historiskt största i Gagnef, enligt kommunalrådet Fredrik Jarl (C).

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!