ANNONS

Lions Club Avesta tar nu ett omtag kring luciafirandet i kommunen.
Foto: Arkiv

Flera nyheter kring luciafirandet i Avesta

AVESTA. Lions Club Avesta tar ett omtag kring luciafirandet i kommunen. Ingen lucia ska krönas men ett par körer kommer att kunna utse en eller flera lucior.

Simon Lille är ordförande för luciakommittén inom Lions Club Avesta.
– Lucia har tidigare varit tävlingar där en lucia röstas fram. Men att tävla i skönhet känns lite sisådär och har även gjort att vi har haft svårt att få tag i kandidater, säger han.

I stället har Lions hittat en ny lösning, tillsammans med Celestakören i Avesta och Ungdomskören i By-Folkärna församling.
– Körerna kan utse en eller flera lucior i respektive kör. Detta innebär att fler kan få prova på att vara lucia och de kan även turas om, säger Simon Lille.

Fler lucior innebär även att luciatågen kan göra fler besök i kommunen.
– Det kommer att komma luciatåg till äldreboendena, korttidsboendena samt till lasarettet. Den här lösningen gör att fler kan få besök av ett luciatåg. Dessutom blir luciorna avlastade, säger Simon Lille.

En annan nyhet är att den traditionsenliga kröningen av lucian ersätts av två välgörenhetskonserter, i Avesta kyrka den 12 december och i By kyrka den 13 december.
– Det skulle kännas konstigt att ha en kröning när ingen lucia kommer att krönas. Pengarna som vi får in kommer vi att skänka till Lions projekt De glömda barnen i Syrien, berättar Simon Lille.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) nr 45 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS