ANNONS

Falu BS föll på målsnöret i kvalet till bandyns elitserie. Men föreningen präglas av framtidstro. “Klart att det varit kul att gå upp redan nu, man är ju tävlingsmänniska. Men det är långtifrån någon nackdel för oss att spela ett år till i Allsvenskan. Nu kan vi stärka laget och organisationen ytterligare”, understryker klubbchefen Nicklas Andersson.
Foto: Sonny Jonasson

“Falu BS är en bra bit på vägen”

FALUN Falu BS når inte hela vägen fram till Elitserien i år. Detta trots starka insatser i kvalspelet. I en karaktärsstark klubb är dagsformen ändock god och med välfodrad framtidstro.

Falu BS missade med små marginaler en plats i nästa säsongs elitseriebandy. Bittra stänk balanseras och till och med överskuggas emellertid av en säsong som i stort visar mängder av granna utropstecken.
– Jag tillträdde mitt arbete i augusti och även styrelsen var nyformad. Om man ser till de ambitioner och förutsättningar klubben haft så tycker jag vi gjort en mycket fin säsong, framhåller klubbchefen Nicklas Andersson.
– Klart att det varit kul att gå upp redan nu, man är ju tävlingsmänniska. Men det är långtifrån någon nackdel för oss att spela ett år till i Allsvenskan. Nu kan vi stärka laget och organisationen ytterligare.

Falu BS har i stor utsträckning levererat högklassig bandy, och slutade tvåa i grundserien. En stark siffra om sju inspelade kvalpoäng utgör trots missat avancemang en bra säsongsavslutning.
– Tycker att laget gör ett väldigt bra kval, och sju poäng brukar räcka för att gå upp. Vi har genom säsongen följt vår metod på ett bra vis och har fin statistik, säger Nicklas.
– Det är små marginaler som avgör. Men vi ser oss själva som en elitförening och när vi väl kliver upp kommer vi att vara redo, fastslår han.

Och just självbilden är något som tillägnas mycket tid och vårdas ömt av såväl Nicklas Andersson som spelare, ledare och eldsjälar inom Falu BS.
– Vi har velat prioritera och utveckla ungdomsdelen i föreningen, vilket bland annat innebär att vi nu har ett U-9-lag, upplyser Nicklas.
– Och det är något som på sätt och vis gör mig lika glad som A-lagets fina säsong.

För Falu BS betonas idrottslig verksamhet med schysta förtecken vara ett honnörsbegrepp.
En inställning som beskrivs genomsyra klubben och måhända även bidragit till herrarnas starka säsong.
Vilket intygas av klubbchefens resonemang att ett A-lag inte ska dra klubben framåt, utan på många sätt tvärtom.
Sensmoralen är att föreningens olika led alla är lika viktiga, att en genuin inställning ger bandyn större värden.
– Det är så vi vill vara. Det som fick mig att välja bandyn är sportens ödmjukhet. Vi ska vara en sådan förening.

Nicklas lyfter kvaliteterna i den samsyn föreningen främjar, och betonar A-lagets framtida potential.
– Truppen består av helt fantastiska individer. Likaså tränarna, som är helt rätt personer på helt rätt plats, berömmer Andersson i riktning mot Joakim Björkman och Olle Mårshans.
Sistnämnda bekräftas, i likhet med många av spelarna, vara klara för lir på Lugnet också 2020/2021.

I veckan har genomförts ett summeringsmöte av den gångna säsongen, och Nicklas Andersson konstaterar att blicken redan nu är vänd mot nästa vinters kapitel i bandyhistorien.
– Falu BS är en bra bit på vägen, men vi är långtifrån nöjda och klara.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS