Selma Johansson (till vänster) och Elvira Mickelsson sparmålar runt limmade affischer, lister och dosor. “Det är lite svårare och man måste vara stadig på handen”, säger Elvira.
Foto: Karin Diffner

Elever fixar inför boxningsjubileum

BORLÄNGE. Boxningsklubben BK Masen fyller 90 år och firar bland annat med uppfräschade lokaler. Det ska ett gäng målerielever se till. – Det är roligt att komma ifrån skolan och göra något på riktigt, säger Gustav Sims.
Maja Forsman och hennes klasskompisar ser nu till att BK Masen får nymålade väggar. "Det är jätteroligt att jobba med ett riktigt projekt", säger hon.
Maja Forsman och hennes klasskompisar ser nu till att BK Masen får nymålade väggar. “Det är jätteroligt att jobba med ett riktigt projekt”, säger hon.

I Maserhallens källare är aktiviteten febril på måndagar och tisdagar. Där håller nämligen sju elever på att fräscha upp boxningskubbens gamla lokaler. Väggarna ska förvandlas från vita och slitna till gråa och fräscha.
Några av eleverna sparmålar med liten pensel medan andra tar långa tag med stora rollrar. De är ivriga att göra ett bra jobb, i vissa fall kanske lite för ivriga.
– Rulla inte så fort. Ju fortare du rullar, desto mer färg stänker det, uppmanar läraren Per-Olof Olans.
Gustav Sims tycker att det är bra att “Peo” är med och styr, säger han.
– Ja, även om vi kan grunderna så har vi mycket att lära och det här är hyfsat svårt.

Efter bara några veckor i tvåan får målerieleverna jobba med ett riktigt uppdrag: Renoveringsmåleri hos boxningsklubben BK Masen.
Efter bara några veckor i tvåan får målerieleverna jobba med ett riktigt uppdrag: Renoveringsmåleri hos boxningsklubben BK Masen.

Eleverna går byggprogrammet på Hushagsgymnasiet och har i årskurs två valt inriktning måleri efter att ha fått prova på olika grenar i ettan. Nu ska de vara med och skapa en trivsam miljö i BK Masens lokaler inför dess 90-årsjubileum.
– Det är en liten utmaning att få en riktig kund så här snabbt i karriären, men jag är med hela tiden och ser till att det blir fackmannamässigt utfört, säger läraren Per-Olof Olans.
Maja Forsman valde måleriinriktning för att hon tyckte det verkade roligt och att det finns chans att göra mycket som målare. Och även om hon och klasskompisarna har övningsmålat väggar på Hushagen så känns det här mycket bättre.
– Det är jätteroligt att man får arbeta med ett riktigt projekt som tar lagom lång tid att göra, säger hon.

Gamla affischer och utmärkelser ska sitta kvar på väggarna, så eleverna får måla runt dem med den nya kulören.
Gamla affischer och utmärkelser ska sitta kvar på väggarna, så eleverna får måla runt dem med den nya kulören.
[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS