Duplantis är bäst i världen

AVESTA. Bäst igen! Stavhopparen Armand Duplantis utsågs nyligen till årets friidrottare. Det var andra gången för 23-åringen, första gången var för två år sedan.

För andra gången i stavhoppskarriären har Armand ”Mondo” Duplantis utsetts till årets friidrottare av internationella friidrottsförbundet. En utmärkerlse han erhöll även 2020.
– 2022 har varit det klart bästa året jag haft så här långt, säger Duplantis till Internationella friidrottsförbundet.
Bakom sig har han ett år med många höjdpunkter med VM-guld inomhus, EM-guld utomhus och dessutom VM-guld utomhus. Han förbättrade även sitt världsrekord vid utomhus-VM till 6,21 meter.
– Det var inte bara viktigt för mig att höja ribban några gånger, utan jag gick in i ett år med VM både ute och inne. Och det var de två titlarna jag inte hade sedan tidigare. Så jag ringade in det i kalendern som de två viktigaste grejerna för mig. Att gå in till VM och slå världsrekordet, jag kan inte klaga på det, säger Duplantis och fortsätter:
– Jag tror jag kan hoppa högre än vad jag gjort. Jag vill hoppa högre än vad folk tror är möjligt.
Sydney McLaughlin, USA, utsågs till årets friidrottare bland damer. Hon slog världsrekordet två gånger på 400 meter häck och tog VM-guld på distansen samt VM-guld på 4×400 meter.

Facebook

Populärt på webben