Charlott Andersson styrelseledamot Dataföreningen, Pontus Lindman, Lena Lagestam ordförande Dataföreningen och Leone Kentsdotter styrelseledamot Dataföreningen.
Foto: Ulrika Lundholm Ericsson

Dataföreningen inleder samarbete med magiker

BORLÄNGE/SÄTER. Under parollen ”Den som vågar vinner”, inleder Dataföreningen ett samarbete med magiker och illusionist Pontus Lindman. Samarbetet innebär bland annat att Dataföreningen medverkade vid ”Worlds Most Dangerous – Straight Jacket Escape”, när Pontus ska genomförde ett av världens farligaste trick i Tuna Hästbergs gruva i Borlänge.

Pontus Lindman är en magiker, illusionist och artist som vågar och utmanar fler än de flesta. Under 2020 deltog han bland annat i underhållningsprogrammet ”Brittains got talent” och fick efter detta framträdande mer än 600 000  000 (sexhundra miljoner) visningar i sociala medier.

Den 19 juni genomföde Pontus återigen ett av världens farligaste trick. Det handlade om en modern version av Houdinis utbrytartrick som genomfördes för exakt 100 år sedan. Dataföreningen är en av de aktörer som valde att samarbeta med Pontus, skriver föreningen i ett pressmeddelande.
– Vi vill – i likhet med Pontus – våga flytta gränser, utmana det som är möjligt och mobilisera mod för att hitta nya vägar. Vi vill skapa en arena för att diskutera kring vår planet 100 år framåt i tiden, en tid då de barn som föds idag sannolikt fortfarande kommer att befolka världen. Vi gör det i kontexten av 100 årsjubileet sedan Houdinis utbrytartrick och Pontus trick i juni 2021, säger ordförande Lena Lagestam.
– Den som vågar vinner, är en bra tes som vi vill använda oss av i samarbetet, säger säger Charlott Andersson som är styrelseledamot i Dataföreningen.
– Ambitionen är att tillsammans göra det oväntade. Vi ska göra sånt som andra inte gör. Huvudsyftet är förstås att skapa intresse kring Dataföreningen och locka fler att bli medlemmar hos oss, men det handlar också om att tillsammans med Pontus och hans övriga partners hitta nya vägar för att lösa gamla problem.
INSÄNT

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS