ANNONS

Bussföretaget Keolis peppar nu sina medarbetare att vaccinera sig mot covid-19.
Foto: Sonny Jonasson

Bussigt kompledigt ska uppmuntra vaccination

FALUN/DALARNA. Bussaktören Keolis meddelar att man erbjuder medarbetare med reglerad eller schemalagd arbetstid en timmes kompledigt med full lön. Motprestationen är att dessa medarbetare vaccinerar sig.

Syftet är således att uppmuntra vaccination och att medarbetare som behöver genomföra denna på fritiden får ersättning för det.

Keolis framhåller bussförare och annan operativ personal inom företaget som en samhällsviktig funktion som under pandemin arbetar i samhällets frontlinje för att säkerställa fungerande kollektivtrafik.
Via det här initiativet säger man sig vilja visa uppskattning för goda insatser och samtidigt uppmuntra till vaccination.
– Att uppmuntra till vaccination är ett sätt att skydda våra medarbetare och samtidigt bidra till att samhället snabbare kan öppna upp efter pandemin, säger Keolis vd Jan Kilström i ett pressmeddelande.

Keolis tar häri också tillfället i akt att initiera ett utrop, då man uppmanar fler att följa exemplet.
– Jag utmanar våra branschkollegor att göra samma sak och erbjuda medarbetare som vaccinerar sig en timmes kompensationsledigt, anför Jan Kilström.

Avslutningsvis konstaterar Keolis att erbjudandet i fråga mottagits mycket positivt av berörd personal.

Facebook

ANNONS

ANNONS