ANNONS

I sommar presenteras Falu skateparks nytillskott – 540 kvadratmeter trickvänlig betong. Ett lyft för Faluns och regionens många trickentusiaster, här representerade av bmx-esset Jimmy Fors. “Det blir en del hopp, lite boxar och även en större plan yta”, berättar kommunens projektingenjör Johan Nordlund.
Foto: Sonny Jonasson

Breddad betong för kul på hjul

FALUN I sommar presenteras Falu skateparks nytillskott. 540 kvadratmeter trickvänlig betong i flerdimensionell form. Byggande krafter öser på för allt vad plånboken tillåter.

Arbetet som nu pågår vid skateparken åtnjuter fördelar av att man redan i höstas hann genomföra förberedande ingrepp.
Projektet med parkens nya sektion är dock något försenat på grund av faktorer av ekonomisk härkomst, men förkämparna vid såväl skrivbord som grävskopa gör nu sitt allra bästa efter förutsättningarna.
– Kommunen har haft lite tajt med pengar, men vi bygger så mycket vi bara kan med de resurser vi har, förklarar projektingenjör Johan Nordlund vid Falu kommuns miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning.

Han utvecklar:
– NCC har ramavtalet för entreprenaden, och när det är dags för utformningen av själva åkytorna och detaljerna är det en tillgång att de har duktigt folk på plats med specialkunskaper för just dessa inslag.
På den fronten är också Johan Berglund, själv erfaren skateboardåkare, en styrka med skarp blick i sammanhanget.
– Han är arkitekt och har ritat den nya sektionen, likväl som han också ritat själva grunden till redan existerande park. Det är extra kul att ha honom med i det här, hyllar Johan Nordlund den stilsäkre Berglund.

Nordlund berättar också att bygget av skateparkens fysiska nytillskott beräknas stå klart vecka 25, och att man med rådande medel gör sitt bästa för att så ska bli fallet.
– Det största jobbet är själva gjutningen. Vi kommer åtminstone hinna bygga klart själva betongytorna, men det är tajt budget. Om vi drabbas av tids- eller pengabrist tar vi sedan resten vid första bästa tillfälle, förklarar han och frestar sedan med några av de peppande partier som ska prägla parkens nya etapp.
– Jag är inte experten här, men jag vet att det blir en del hopp, lite boxar och även en större plan yta.

Ordinarie delar av skateparken har varit och är öppna under tillbyggnationen, och den milda vintern har inneburit att skate-, kickbike-, inlines- och bmx-säsongerna knappt hann avslutas innan nya kunde påbörjas. Mörkrets inbrott är heller inget hinder för att fortsätta åkningen, då hela parken via försyn från Falu Energi & Vatten försetts med belysning och Johan Nordlund inflikar att samma företag också fixat gratis wifi på platsen.

Facebook

ANNONS

ANNONS