ANNONS

HittaUt Avesta har prisats av Sparbanksstiftelsen.Priset delades ut av Petra Jarlheim och Johannes Kotschy, längst till höger. I mitten Avesta OK:s representanter Per Westman och Solveig Palm.
Foto: Privat

Avesta OK prisas för lyckat Hitta ut-projekt

AVESTA I samband med Avestafestivalen delade Sparbanksstiftelsen ut ett stipendium till Avesta OK för deras Hitta Ut-projekt. Blommor och priset på 10 000 kronor togs emot av Solveig Palm och Per Westman från Avesta OK.

Sparbanksstiftelsen Dalarna skall stödja sparsamhet, men kan även stödja näringsliv, forskning, utbildning, idrott och kultur.
Den här gången valde man att stödja idrotten inom Avesta kommun och tilldela Avesta OK, Hitta Ut. Det var ett av årets tre stipendier och tidigare har ett stipendium tilldelats By Slånkvicku. Årets tredje stipendium kommer att utdelas vid senare tidpunkt.
Priset delades ut under Avestafestivalen av Johannes Kotschy och Petra Jarlheim som representerar förtroenderådet i Södra Dalarna.
Motiveringen till det lokala stipendiet lyder:
“Vi har fått små viktiga checkpoints lite här och där i vår kommun. Dessa små checkpoints har gjort att ung som gammal stuckit ut i skog och mark, stad och bebyggelse för att lyckas knipa så många checkpoints, som bara går. Ett fenomenalt sätt att göra orientering ännu mer folklig och på ett underbart sätt även smyga in hälsa och välmående i allas våra liv på ett enkelt och roligt sätt. Avesta OK har med detta projekt sett till att närmare 40 000 checkpoints registrerats. Det går inte att beskriva det på ett annat sätt än med ordet succé.”

Facebook

ANNONS

ANNONS