ANNONS

Fordonsaktören Bilmetro, med verksamhet i bland annat Falun, Avesta, Ludvika, Hedemora, Borlänge och Mora, får nya ägare i form av Din Bil Sverige samt Scania Sverige.
Foto: Sonny Jonasson

Anrik bilfirma får nya ägare

FALUN. Bilmetro får nya ägare. Scania Sverige tar över lastbilsverksamheten och Din Bil förfogar över personbilssektionen. Affären beräknas träda i kraft under årets avslutande kvartal. – Det här är aktörer vi samarbetat med i alla år och såväl deras storlek som expertis gör att verksamheten kan fortsätta utvecklas, berättar Filip Andersson som är ägare av Bilmetro AB.
Bilmetros geografiska bas hittas i Mellansverige med verksamhet på elva orter i Dalarna, Gävleborg och Uppsala.
Man är auktoriserad återförsäljare av personbilsmärkena Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Cupra och Volkswagen transportbilar samt Scania lastbilar.
I Dalarna har man bedrivit verksamhet ända sedan slutet av 1940-talet.
– När Bilmetros ägare inledde en översyn av ägarstrukturen för bolaget visade vi tidigt ett gemensamt intresse för affärsverksamheten. Det är ett välskött bolag som verkar i ett attraktivt område för vår affär och våra varumärken.
– Därför valde vi att tillsammans gå in som ägare och förvärva lastbils- respektive personbilsverksamheten var för sig, informerar Scania Sveriges vd David Källsäter och Din Bil Sveriges vd Jens Wetterfors samstämmigt i en kungörelse gällande den omfattande affären.
Bilmetros verksamhet innefattar försäljning, service, assistans, uthyrning och man omsätter cirka 3,9 miljarder kronor.
Antal anställda är hela 654.
Nuvarande ägaren Filip Andersson framhåller att den tilltänkta transaktionen sker med idel positiva förtecken.
– Det här är aktörer vi samarbetat med i alla år och såväl deras storlek som expertis gör att verksamheten kan fortsätta utvecklas.
Han fortsätter:
– Bilmetros medarbetare kan fortsätta jobba som ett starkt team och driva framtidens transportlösningar för våra kunder.
Om Scania Sveriges övertagande av lastbilsverksamheten utvecklar David Källsäter bland annat i följande termer:
– Vi tar över en framgångsrik verksamhet. I detta skede är det viktigt för oss att kunderna känner sig trygga i att verksamheten på driftställena pågår i oförändrad takt och med samma energi som alltid.
Jens Wetterfors ger också han sin syn på ägarbytet och känslan inför vad som komma skall.
– Personbilsdivisionen i Bilmetro kännetecknas av höga marknadsandelar och vi avser fortsätta på inslagen väg där vi tillsammans med alla Bilmetros medarbetare ska utveckla verksamheten in i framtiden.
Avtalet med Bilmetro undertecknades den 27 augusti. Övertagandet förväntas genomföras under fjärde kvartalet i år efter godkännande från konkurrensmyndigheter i Sverige samt inom EU.
I dag bedriver företaget fordonsförehavanden på dalamark som tilldrar sig Falun, Avesta, Ludvika, Hedemora, Borlänge och Mora.
Facebook

ANNONS

ANNONS