ANNONS

Annemieke Peulers lever sin dröm i Norberg. “Jag har alltid drömt om att ha ett bed and breakfast och när vi köpte Rutgården kunde jag förverkliga den drömmen”, säger hon.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Annemieke har fyllt Rutgården med nytt innehåll

NORBERG För tre år sedan flyttade Annemieke Peulers och maken Feike från Nederländerna till Sverige. Först till Halmstad, sedan till Västerås och nu bor familjen i Norberg där Annemieke har förverkligat en stor dröm.

Ett samlingsrum där Rutgårdens gäster kan koppla av och umgås.
Annemieke med Coco som funnit sin plats tillsammans med övriga familjen i Rutgården.
– Vi gjorde en utflykt till Norberg när Rutgården var till salu och jag kände direkt att det var rätt. Jag har alltid drömt om att öppna ett bed and breakfast och i december förra året tog jag emot de första gästerna, säger Annemieke och ler.

Den gula byggnaden som numer är B&B Rutgården har anor från slutet av 1800-talet. På senare tid har fastigheten bland annat använts som förskola och polisstation. Nu har huset renoverats från golv till tak och många detaljer från förr har bevarats.
– Vi köpte Rutgården i februari förra året och två månader senare flyttade vi hit. Vi har renoverat allt och köpt möbler och inredning, säger Annemieke och visar in i huset.
Lilla Coco, en blandrashund, hälsar välkommen och han har följt med i flytten från Nederländerna.
– Vi har också en dotter, Juliëtte som är 2,5 år men hon är på daghemmet i Karbenning. Det är jättebra där och tipset fick jag faktiskt via en artikel i Annonsbladet.
På frågan varför de flyttade till Sverige blir svaret:
– Min man jobbar inom stålindustrin och det var hans jobb som avgjorde flytten. Idag jobbar han i Surahammar men huvudkontoret finns i Holland.
Annemieke, som är 30 år, hade aldrig varit i Sverige när hon och maken flyttade hit, men hon behärskar svenskan utan problem.
– Vi tycker mycket om Sverige, alla människor och inte minst Norberg som är en fin och pittoresk by. Jättebra för småbarn också.

Vad jobbade du med i Holland?
– Jag var lärare på gymnasiet men drömmen har alltid varit att ha ett bed and breakfast, säger Annemieke.
Annemieke älskar inredning och gamla ting och en rundvandring i huset bekräftar att hon både har intresse och kunskap om inredning. Allt är smakfullt och hemtrevligt med en känsla av lyx. Det finns två rum varav det ena är en svit med gott om utrymme och det lilla extra.
– Inredning är min passion och det har varit så roligt att inreda Rutgården. Vi har vårt boende på övervåningen och det är praktiskt att vi bor här när vi har gäster.
Annemieke berättar att de har haft många gäster från hela landet och även från Holland.
– Anhöriga hälsar gärna på och precis som vi tycker våra holländska gäster om Sverige. Vi hade också mycket hjälp av holländska vänner när vi renoverade.
Annemieke jobbar heltid med verksamheten. Hon sköter websida, bokningar, städning och lagar mat.
– Jag lagar kontinental frukost men sen har gästerna möjlighet att laga sin egen frukost eller lunch också. Lunch serverar vi inte men det finns restauranger, fik och pizzerior i närheten.

Har ni fått många bokningar?
– Det är fullbokat. Nu väntar skidtävlingar här i Norberg och vi har till och med gäster på reservlista. Jag älskar att träffa människor och nu får jag möta olika personer från hela Sverige. Alla har en historia och det är jättekul, säger Annemieke och tillägger:
– Vi har fått så många fina omdömen och det bevisar att jag har satsat rätt.

Saknar du inte lärarjobbet?
– Inte just nu men kanske kommer jag att jobba som lärare i framtiden.

Facebook

ANNONS

ANNONS