Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Javiera Inza studerar Audiovisuell produktion på Högskolan Dalarna och skall bygga upp en visuell upplevelse i Cassels. Här tillsammans med läraren Andrew Scott på Ljud- och musikproduktion.
Foto: Sara Flodin

Alvkören samarbetar med högskolan

GRÄNGESBERG/FALUN Vid Eldandili Fantasy Choir & Orchestras konsert “Elements”, den 27 och 28 april, i Cassels ska Högskolan Dalarna skapa en visuell atmosfär i foajén och konsertlokalen. – Det handlar om att skapa en atmosfär för publiken, förklarar läraren Andrew Scott. Något liknande har inte gjorts tidigare i Cassels historia, intygar Cassels ordförande Thomas Gustafsson.

Inför konserten i Cassels samarbetar Eldandili Fantasy Choir & Orchestra med Högskolan Dalarna för att ge publiken en visuell upplevelse genom att ljus och bild projiceras på foajéns väggar.
Projiceringar kommer även göras på båda sidor av scenen. Showens tema som är de fyra elementen, eld, vind, vatten och jord, ligger till grund för studenternas arbete.
– Det sätter stämningen för konserten. Med allt skapande arbete börjar man med en idé och sedan ser man vart det tar vägen, förklarar Andrew.
Högskolans projektkurs Audiovisuell produktion är årligen återkommande och består av 40 procent praktiskt arbete och 60 procent akademiskt arbete. Utbildningen har funnits i 14 år.
– Och den är ganska unik i Sverige och världen, upplyser Andrew.
– Vi har en tight ram på det här, men studenterna är rutinerade på de verktyg som vi kommer använda. De kan tekniken och programvarorna. Nu är det ett samarbete med andra aktörer och på det sättet är det ett arbete som liknar arbetslivet väldigt mycket.

Läs mer om Eldandili Fantasy Choir, klicka HÄR!

Fantasykörens konstnärliga ledare Jennie Tiderman-Österberg, tror att det kommer bli en “superupplevelse” visuellt, en riktig helhetsupplevelse.
– Det kommer bli en sjujäkla upplevelse, lovar hon.
– Man behöver inte själv vara gamer, cosplayer eller fantasyintresserad för att uppskatta konserten. Gillar du bra musik kommer du tycka det här är kul. Det blir väldigt mäktigt, säger Jennie Tiderman-Österberg.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!