ANNONS

“Flaggan är en uppmuntran, men också en bekräftelse på att det jobb ni gjort räddat många liv och förebyggt att rädda liv i framtiden”, betonar landshövding Ylva Thörn när svenska flaggan tilldelas Sofia Jarl och Karin Stikå Mjöberg som agerar representanter och ombud för de många vårdkrafter som nu hyllas.
Foto: Region Dalarna

Flagghyllning för kämpande vårdstyrka

FALUN/DALARNA För viktiga insatser under pandemin mottager Falu lasarett den svenska flaggan av landshövding Ylva Thörn. Detta vid en ceremoni i föreläsningssalen på Falu lasarett.

Flaggan tas emot av regionrådet Sofia Jarl (C) och tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Karin Stikå Mjöberg. På plats är också landshövding Ylva Thörn, regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) samt cirka tjugo medarbetare från vården.
Ulf Berg bär dagen till ära folkdräkt från By socken, Karin Stikå Mjöberg Moradräkt och Sofia Jarl Flodadräkten.

Berg uttrycker stolthet över medarbetarna och riktar ett stort tack i dessas riktning.
Ylva Thörn överlämnar flaggan från nationaldagsstiftelsen på uppdrag av talman Andreas Norlén. Flaggan ska också symbolisera ett tack från statsministern och civilministern.
Ylva Thörn:
– Flaggan är en uppmuntran, men också en bekräftelse på att det jobb ni gjort räddat många liv och förebyggt att rädda liv i framtiden. Den svenska flaggan är en av de främsta symbolerna för Sverige och det är en symbol att samlas under både när det är tufft och vid glädje.
– Falu lasarett har varit nod i detta arbete och hela länet har ställt upp fullt ut. Stort tack för ert arbete.

Karin Stikå Mjöberg framhåller bland annat vårdstyrkornas flexibilitet och uthållighet.
– Ni har på kort tid ställt om verksamhet och arbetssätt för att ta hand om denna stora patientgrupp.
– Samtidigt som ni arbetat i en tuff arbetsmiljö har det funnits en osäkerhet om hur coronaviruset fungerar och påverkar oss fysiskt och psykiskt. Men likt kaospiloter har ni klarat uppgiften. Ni har visat prov på flexibilitet, kreativitet och framförallt uthållighet.

Hon fortsätter:
– Vår smittskyddsenhet med Anders Lindblom i spetsen har lett oss strategiskt i arbetet. Men även alla stödfunktioner har bidraget stort till helheten. Som hälso- och sjukvårdsdirektör vill jag framföra ett stort tack för era insatser och för ert engagemang.

Facebook

ANNONS

ANNONS