Det är klart man är lite misstänksam när man första gången ser en jultomte. Lilla Zelda fick iallafall fram, via mamna Linnéa Wisborg-Olsson, att hon önskar sig ett leksakskök -och ostkaka.
Foto: Karin Diffner

Zeldas första möte med tomten

BORLÄNGE. Att julen står för dörren kunde man inte ta miste på förra helgen när det ordnades både julfestival och julmarknad i stan. För lilla Zelda Wisborg-Olsson blev det en extra spännande dag. – Det är hennes livs första tomte, säger mamma Linnéa.

Utan snö men med stämningsfulla minusgrader ramades julfestligheterna i Borlänge in då flera julaktiviteter anordnades förra helgen.
Lördagen ägnades åt den nya julfestivalen som Stadsliv Borlänge arrangerat i hela centrum, Norra Backa och på Kupolen. Flera positiva röster om nyordningen hördes, bland annat från en av försäljarna i Hantverksbyn.

Louise Wåhlin som bor i Ulfshyttan och Uppsala deltog i julmarknaden i Hantverksbyn för andra året. Hon är hobbysömmerska och säljer mycket barnkläder. Hunden på bilden blev dock utan marknadsfynd.

– Det är andra året jag står här och i år har det varit ett konstant flöde av folk. Det måste bero på att fler rör sig mellan områdena, säger Louise Wåhlin.
– Men det är lite för lång tid att stå mellan 11.00 och 18.00. Det vore bra att börja senare, tycker hon.

Karin Andersson valde mellan mössa och pannband och fastnade till slut för ett pandband med kurbitsmönster. “Jättemysigt med julfestival”, tyckte hon.

Karin Andersson från Pershyttan utanför Nora deltog i Borlänges julfestligheter för första gången. Hon köpte bland annat ett pannband i kurbits.
– Det var mysigast med marknaden i Hantverksbyn men ändå trevligt att det är julstök i hela stan, säger hon.
Jultomtar fanns det på flera ställen under helgen, bland annat på Norra Backa och på Gammelgården. 15 månader gamla Zelda fick träffa tomten för allra första gången.
– Hon önskar sig ett leksakskök och ostkaka, tolkar mamma Linnéa Wisborg-Olsson dotterns önskningar.
Även om Jerry Lind varit engagerad i många år på Gammelgården så var det premiär i den rödvita kostymen. Som tomte lyssnade han noga på alla önskningar.
– Det är roligt. Barnen önskar sig allt från barbiedockor och lego till en massa mystiska spel som jag inte har någon aning om vad det är, berättar han.
Vad säger du till barnen?
– Att de ska sköta sig och äta gröt.

Annica Lind driver hobbyföretaget Mullgrodan och var en av många knallar på Gammelgården. “Jag gillar de här lite mindre marknaderna”, säger hon.
Smeden Carina Nolåkers bjöd både på värme och lite action när hon smidde krokar inför publik på Gammelgården. “Blomstöd och olika krokar har gått bra idag”, säger hon.
Facebook
"Vårt främsta mål är att maten ska hamna i magen".
Oppositionen: "Det här är den allra bördigaste åkern i Borlänge"

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS