ANNONS

Sven-Alex Trygg och Diana Kreander har startat en kombination av utbildning och nätverk som riktar sig enbart till kvinnliga ensamföretagare. “Vi ser att det finns en marknad för det här och har fått jättebra respons”, säger Diana Kreander.
Foto: Veronica Rigtorp

Vill se fler kvinnliga företagare kliva fram

BORLÄNGE. Sven-Alex Trygg och Diana Kreander har precis startat en kombination av utbildning och nätverk riktad enbart till kvinnliga ensamföretagare.

Kvinnligt företagande synes vara i tiden, dock är det färre kvinnor än män som startar företag.
– Detta är synd då kvinnor ofta har en helt annan inställning till personlig utveckling och ett mer “multidimensionellt” synsätt som blir viktigare och viktigare i dagens verklighet med snabba vändningar. Det gamla klassiska sättet att driva företag med budgetar och affärsplaner tappar mer och mer i betydelse, förklarar Sven-Alex Trygg, Trygg Global Expansion.

De två företagarna Sven-Alex Trygg och Diana Kreander jobbar båda med coachning i sina företag och har samarbetat tidigare med att få ut folk i arbetslivet efter långa sjukskrivningar eller långtidsarbetslöshet. Deras coachning har varit allt från ungdomar med social fobi till utbrända vd:ar, men framför allt har de jobbat med inriktning till den individuella människan.

När Diana Kreander började fundera över hur hon skulle kunna använda det unika coachmaterial från Kanada som hon kommit över dök Sven-Alex namn upp i tanken.
– Jag ringde honom direkt och han hakade genast på, säger Diana Kreander, Kreativ Consulting.
Diana förklarar att hon utifrån sig själv och sitt eget företagande funderat kring varför inte kvinnor gör sig hörda.
– Kvinnor verkar besitta en förnöjsamhet med att företaget går runt, fast man när en dröm om ett lyckat framgångsrikt företag.
– Min erfarenhet är att kvinnor är mer öppna för personlig utveckling, män har mer: “kan själv”, förklarar Sven-Alex Trygg.

De två företagarnas mission med den nya framtagna utbildningen/nätverket är att lyfta de här kvinnorna. Att få dem att växa tillsammans i gruppen. Att få kvinnorna att våga sätta mål som de vågar ta steget att genomföra.
Den första utbildningen startar i februari och pågår i tre månader, med fyra fysiska heldagsträffar och sex webbträffar. Endast tio kvinnor per kurstillfälle är regel, för att de tillsammans ska bli starka i sitt nätverk. Där ska de våga utbyta idéer och stötta varandra. De delas in två och två, där de under de tre månaderna träffar varandra varje vecka och går igenom och redovisar uppgifter.

Nätverket ska ge kvinnorna en plattform där uppmuntringsropen ekar, men ingen jantelag finns.
– Det som däremot krävs är ett helhjärtat engagemang av deltagarna. Utan det fyller vi ingen funktion, avslutar Diana Kreander.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 10 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS