Sara Johansson är en av tre projektledare för återbruksprojektet.
Foto: Borlänge Energi

“Vi vill inspirera till återbruk”

BORLÄNGE. Tre hushåll i Borlänge håller just nu på med varsitt renoveringsprojekt – med begagnat byggmaterial. – Vi vill lyfta och inspirera till återbruk, säger Sara Johansson, en av projektledarna.

Bakom återbruksprojektet står Borlänge Energi, Dala återbyggdepå och Ta tillvara.
– Vi vill att fler ska upptäcka att det går att renovera med begagnat byggmaterial och visa exempel på vad man kan göra, säger Sara Johansson på Borlänge Energi.
Och även om det än så länge inte är någon väldig rusning efter begagnat byggmaterial så var intresset stort att delta i projektet.
– Vi hade lite över 40 ansökningar och av dem har vi valt ut tre hushåll med olika inriktning.
De tre hushållen finns alla i Borlänge, men i det ena fallet handlar det om renovering av en sommarstuga i Ludvika. De övriga två består av en container som ska inredas till ett kontor och en källare som ska få groventré och tvättstuga.
Alla tre deltagarna får hämta material gratis på Dala återbyggdepå och Ta tillvara mot att de visar upp vad de åstadkommer.
– De ska också redovisa vad materialet skulle ha kostat så att det går att jämföra med vad det skulle kostat om man köpt in nytt material, förklarar Sara Johansson.
Under tiden kommer renoveringsarbetena att följas och läggas ut i projektledningens sociala kanaler.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!