ANNONS

Några av alla de löpare som var med på Runacademys vårtermin i Avesta.
Foto: privat

Vårterminen är över – “Vi är otroligt nöjda!”

I mars startade Runacademy i Avesta och nu är vårterminen avslutad. Och det blev en succé! – Vi är otroligt nöjda med vår första termin, säger Ronny Wedin.

Det var i början av mars som Annonsbladet skrev om starten för Runacademy i Avesta.
– Det finns många som inte vill springa själv och även få hjälp och stöd med sin träning så det anpassas till sin nivå. Redan nu har vi många som anmält sig och vill vara med, sade Ronny Wedin, platschef för Runacademy i Avesta.
Och det blev en succé!
– Vi är otroligt nöjda med vår första termin. Vi har 46 registrerade medlemmar och vi har haft ett snitt på 25 deltagare per träningstillfälle fram till nu, berättar Wedin.

Runacademy har haft 13 ordinarie träningar på tisdagar, men även två extrainsatta pass.
– Det ena extrainsatta passet var intervaller på myr och mosse. Det andra passet var ett distanspass kallat ”myspasset” där vi hade olika längder på distanser runt Avestas finaste löparslingor, berättar Ronny Wedin.
Vid varje träningstillfälle har Runacademy haft löpskolning, skadeförebyggande styrketräning och olika övningar för att deltagarna ska förbättra sin löpteknik.
– Det har varit mycket inspirerande och utvecklande även för oss ledare genom att att se deltagarnas individuella utveckling av löpekonomi och den gemensamma glädjen med varandra under vårterminen.

Ronny vill även lyfta fram att Runacademy haft en bra dialog med Diccfors Consult träning och behandling.
– De har haft sina gemensamma träningar på onsdagar, vi på tisdagar.
Nu är det även klart att höstterminen startar vecka 37, tisdagen den 8 september (start 18.00), och pågår fram till den 2 december.
– Vi kommer att träffas vid Metropoolen i Avesta, men några utvalda träningspass kommer ha andra samlingsplatser likt vårterminens upplägg.
Vill du veta mer kan du besöka Runacademys Facebooksida eller hemsidan: runacademy.se. Den 1 september har de för övrigt ett prova på-pass (18.00), samling Metropoolen Avesta.

Fakta
Runacademy startades 2013 av Petra Kindlund på Södermalm i Stockholm och finns på 70 orter i Sverige. Totalt är det cirka 60 000 löpare som är med i organisationen.
Syftet är att sprida löparglädje och få fler att lära sig hur löpningen kan bli roligare.
Avesta Runacademy tränar från och med den 8 september (18.00) med samling vid Metropoolen i Avesta.Facebook

ANNONS

ANNONS