På söndagen, när Lokalti var på gammelgården, såldes det korv med hembakt tunnbröd och klämmor med messmör och kärnat smör. De flesta handelsbodar var öppna och besökarna kunde köpa lokala solrosor som såldes som insamling till Ukraina.
Ingrid Achrén, som gjorde deg till tunnbrödbaket, var nöjd med besökarantalet.
– Det blev kö till tunnbröden igår. Vi jobbade så mycket att jag inte hann ut och hälsa på någon.
Det kärnade smöret är något många köper och Ingrid Achrén berättar att det är ganska lätt att göra eget smör hemma.
Receptet är vispgrädde från affären och gräddfil som får stå till sig någon dag.
– Sedan kan man köra smöret i hushållsassistenten om man inte vill kärna för hand.
Biodlarföreningen i Folkärna serverade kaffe vid sina föreningskupor en bit från Gammelgården. Föreningen har vuxit de senaste åren och många visar mer och mer intresse för egenodlad honung. Föreningen har 60 medlemmar och de flesta har egna samhällen.
– De flesta medlemmar har två till fem bisamhällen så vi producerar ganska mycket honung, säger Göran Larsson, biodlare och ordförande.
Området kring Folkärna är bra för biodling och föreningen uppstod 1901.
Och bina gör stor nytta för lantbruket. Honung är en produkt med höga kvalitetskrav och för att få en egen etikett måste honungen
testas för renhet och kvalitet.
– Det är viktigt att honungen inte innehåller orenheter och att den smakar bra. Och det gör våran honung, säger Göran Larsson.