Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

“Trevliga minnen får gärna återkomma”

Vissa minnen sätter sig fast och dyker upp med jämna mellanrum hela livet verkar det som, medan andra försvinner efter fem minuter. Det är fascinerande hur det kan vara så olika. Det bästa är naturligtvis när de positiva minnena dyker upp gång på gång.

Det behöver inte alltid vara något stort som hänt eller sagts utan små saker som ger lite vardagslycka bara. Och varje gång ett visst tillfälle återkommer har olika människor sedan dykt upp i mitt minne många år senare.
Jag tänker exempelvis på en kvinna som berättade att något av de bästa hon visste var att stryka en skjorta som hängt ute och torkat. Då brukade det lukta så gott, tyckte hon.
Och viss hade hon rätt, det luktar helt ljuvligt av rena kläder som hängt ute. Jag tänker ofta på henne när jag borrar ner näsan i nytvättade kläder som jag nyss tagit in från torklinorna.

Eller hon som jag i flera år samåkte med till jobbet. Det var ju inte alltid så roligt att ge sig ut på vägarna när det var mörkt och kallt, samma sträcka dag ut och dag in.
Men hon kunde se det positiva med att resa till jobbet och påminde mig ofta om hur vackert vi har det här i bygden. Det kunde vara just när solen gick upp eller ner, eller när landskapet förändrades efter årstiderna.
Ibland får jag, eller byter till mig, växter till trädgården från en granne. Jag brukar försöka komma ihåg eller skriva upp vad blomman heter men jag lyckas inte alltid. Däremot kommer jag oftare ihåg vem jag fått plantan av och är det då en perenn som kommer igen och blommar år efter år så tänker jag på just den personen varje gång den blommar.

Vi har just nu en helt underbar årstid framför oss, tycker jag.
Ändå kan det kännas riktigt behagligt när en intensiv och hektisk säsong är över också. När det är dags att göra rent och plocka in redskap och vattentunnor med mera inför vintern tänker jag på hon som tyckte om ordet ”invintra” trädgården. Jag håller med, det ligger nåt lugnt och rofyllt i det ordet.
Ju äldre jag blir desto oftare gäller mina minnen människor som inte finns längre. Känns sorgligt, men de lever ändå kvar hos mig genom sina blommor, eller kloka ord. Det tycker jag känns fint.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!