ANNONS

Sahlins struts fick årets miljöpris av Borlänge kommun. Från vänster Kerstin Sahlin, sonen Martin Sahlin och Gunnar Sahlin.
Foto: Borlänge kommun

Strutsfarmen prisas för sin satsning på solenergi

BORLÄNGE. Familjeföretaget Sahlins Struts fick nyligen kommunens miljöpris 2021 för bygget av Borlänges största solcellsanläggning. – Det här hade vi inte väntat oss, vi är jätte-jätteglada, säger Gunnar Sahlin, ägare av Sahlins Struts.

Varje år delar miljönämnden ut kommunens miljöpris och i år är det familjeföretaget Sahlins Struts som prisas för sin satsning på solenergi.
Under de senaste åren har de byggt upp den största solcellsanläggningen i kommunen på cirka 1 300 kvadratmeter takyta.
– Den stora solcellsanläggningen är viktig för klimatomställningen och väldigt inspirerande. Sahlins Struts är riktiga förebilder och väl värda ett miljöpris, säger Elina Brodén (MP), ordförandei miljönämnden.
Miljömedveten har Gunnar varit sedan födseln.
– Det är jätteroligt att få uppmärksamhet för våra tankar. För vi tänker mycket miljö. Gunnar gick miljökurs redan 1968 och har haft det intresset sedan han föddes. Så det är jättekul att få den uppmärksamheten, säger Kerstin Sahlin ägare av Sahlins Struts.
Förutom ära och uppmärksamhet Sahlins Struts 20 000 kronor i prispengar.

Borlänge kommun delade nyligen ut årets miljöpris till Sahlins Struts. Gunnar och Kerstin Sahlin tog emot uppvaktningen en solig förmiddag. Foto: Borlänge kommun

Miljöpriset 2021
Sahlins Struts tilldelas Borlänge kommuns miljöpris 2021 för sin satsning på solenergi. Sahlins Struts har de senaste åren byggt upp den hittills största solcellsanläggningen i kommunen på cirka 1 300 kvadratmeter takyta.
Genom det visar de möjligheterna med förnybar energi och bidrar till klimatomställningen.
Sahlins Struts är ett stort besöksmål i kommunen, vilket gör att alla som besöker gården kan se delar av solcellsanläggningen, som därigenom blir en viktig inspirationskälla och förebild i klimatarbetet.

Tidigare vinnare
2020: Lars-Erik Nilsson.
2019: Anders Janols.
2018: Café Frostbrunnsdalen och Borlänge kommuns kost- och lokalservice.
2017: Nygårdsskolan och Nygårdsenhetens förskolor.
2016: Sören Nyström, Christian Olhans (Borlänge Energi), Sven Sandström (AME), personalen vid den pedagogiska verksamheten på Mellangården i Norr Amsberg.
2015: Kyrkskolan och förskolan Ängsklockans barnträdgård.
2012: Bo Hellberg, Milsbo.
2011: Tunets skola och Hushagsgymnasiet.
2008: Per Swedenström.
2006: Borlänge Bilprovning.
2005: Tunabygdens Fågelklubb.
2004: Lindans Bystugeförening.
Källa: Borlänge kommun

Facebook

ANNONS

ANNONS