ANNONS

Skogsbo-Avesta IF är det största utropstecknet i år

SKOGSBO. Vårsäsongens stora utropstecken i den lokala fotbollen? Skogsbo-Avesta IF:s nystartade damlag! Ett lag som toppar sin serie i comebacken efter sju segrar och en förlust. – Vi är överraskade, det har inte alls gått som vi trodde det skulle göra, säger ledare Therese Englöf.

Efter säsongen 2016 lade Skogsbo-Avesta IF med sitt damlag. Ett år som avslutades med en 10-0-seger mot Söderbärke GoIF.
Men fem säsonger utan ett damlag i seriespel fick räcka, i år anmälde sig klubben till division 4.
– Något sportsligt mål har vi inte, målet är att alla ska spela fotboll även nästa år, berättade Therese Englöf några dagar innan seriepremiären i april i år.
Tre månader senare kan vi konstatera att det har varit en bra vårsäsong, både sportsligt och socialt.
– Det har verkligen gått över förväntan. Superkul, säger Therese Englöf.

Vi tar det sportsliga först.
Sju segrar och en förlust – förklaring?
– Det är över förväntan, men vi har blivit bättre och bättre och mer samspelta. Men det har gått mycket bättre än vad vi trodde det skulle göra.
Skogsbo-Avesta IF toppar serien, två poäng före Östansbo IS och värt att notera är att laget bara släppt in åtta mål på lika många matcher.
De 36 målen framåt betyder att Saif gjort i särklass flest mål och bästa målskytt är Melinda Eriksson med nio mål och unga Filippa Englöf (född 2008) som har gjort sex mål.

Den största segern kom för övrigt mot IF Vulcanus, 10-1, och enda förlusten, 2-3, mot tvåan Östansbo.
– Det kanske inte var rättvist när vi förlorade, men det var en liten miss av mig som coach. Men det bästa lag vi mött är IFK Hedemora, de var tuffa att möta, säger Englöf.
Det mest positiva är att det många tjejer som vill vara med och spela. Efter vårsäsongen har Saif använt cirka 35 spelare och 21 av dessa är 20 år eller yngre.
– Det har tillkommit spelare under säsongen, en del har börjat spela efter ett uppehåll och andra är nybörjare. Vi har kul, det är en bra stämning i laget och alla peppar varandra, säger Englöf.
Med andra ord: Det mesta är uppåt i det nystartade division 4-laget.

Höstsäsongen inleds den 4 augusti med hemmamatch mot Islingsby IK:s andralag.
– Vi har kört en gång i veckan under sommaren. Kommande vecka ökar vi på till två gånger
Är målet att vinna serien?
– Det är inte att av mina mål i år, men hos spelarna är det nog det. Men det är ju alltid roligare att vinna än att förlora. Sedan är det kul att även vårt F17-lag leder serien, säger Therese Englöf nöjt.

Är två poäng före Östansbo IS
Skogsbo-Avesta IF leder division 4 södra Dalarna. Avståndet till tvåan Östansbo IS är två poäng.
Trea ligger IFK Hedemora, som är sex poäng efter, men har de en match mindre spelad.

Facebook

ANNONS

ANNONS