ANNONS

Vet du var det står på min mugg, säger Natalie Höglund och läser: Att lära sig konsten att leva är en livslång uppgift. Så är det konstaterar hon, och visst har hon rätt.
Foto: Veronica Rigtorp

Sjösgården invigd med pompa och ståt

BORLÄNGE. Traditionsenligt bandklippning och efterföljande fika stod på dagordningen när gruppbostaden Sjösgården invigdes av omsorgsnämndens ordförande Anita Nordström (S).

– Det är fantastiskt bra att vi kan erbjuda fina nya bostäder för våra brukare. Jag hoppas att både brukarna och personalen ska trivas här. Med denna gruppbostad så har vi också verkställt boendeplanen för LSS som beslutades 2015, säger Anita Nordström (S), omsorgsnämndens ordförande.

Brukare och personal på Sjösgården firande invigningen med pompa och ståt. Från vänster Johan Sörslätt, Cissi Solfbergs, Jennifer Fix Olsson (biträdande enhetschef), Natalie Höglund, Linda Rewell, Stefan Hansson, Thomas Rudberg, Annelie Nilsson och Catharine Tinnerholm Byberg. Från vänster främre raden; Niklas Lillbold, Lars Finn och Leif Yngve Hammarsten. Saknas på bilden gör Richard Gustavsson och Jennie Granlund.

Nu är det dags att uppgradera den gamla inför framtidens behov.
De nyinflyttade berättar att de trivs i det nya boendet och tillägger att de dagtid jobbar på Matjes Emilsgård och Wallingården.
– Ja och så är det så bra personal, säger Natalie Höglund.
Vet du var det står på min mugg, säger hon och läser: Att lära sig konsten att leva är en livslång uppgift. Så är det konstaterar hon, och visst har hon rätt.

I Sjösgården har byggts i ett plan med träfasad i faluröd kulör. Materialet och färgtonen är noggrant utvald för att byggnaden ska smälta in i den befintliga miljön i området.
Foto: Veronica Rigtorp.

I Sjösgården, i närheten av Matjes Emils Gård har ett nytt gruppboende byggts. Bostaden har byggts i ett plan med träfasad i faluröd kulör. Materialet och färgtonen är noggrant utvald för att byggnaden ska smälta in i den befintliga miljön i området.
Invändigt har bostaden sex lägenheter på 45 kvadratmeter vardera. I lägenheterna finns sovrum, badrum, vardagsrum och fullt utrustat kök i öppen planlösning och egen uteplats. I gruppbostaden finns också ett stort gemensamt utrymme där de boende bland annat kan äta måltider tillsammans.
Gruppbostaden är till för Borlängebor som har ett omfattande behov av tillsyn och omsorg. Personal finns på plats dygnet runt och stöttar de boende så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
Byggnationen startade augusti 2018 och utfördes av byggentreprenören och fastighetsägaren är Mitsemhus Produktion AB som är specialiserade inom LSS bostäder.

Publicerad Annonsbladet Dalarna, Borlänge/Gagnef v 51

Facebook

ANNONS

ANNONS