Tony Fredén.
Foto: Lisa Björklund

Restaurang byter ägare – husmanskosten blir kvar

LUDVIKA z Förra veckan kom det tråkiga beskedet att Restaurang Viljan på Storgatan 18 i Ludvika stänger. – Det här är problem för våra gamlingar, säger en av restaurangens kunder Marianne Parling.

Hon bor i centrala Ludvika och går ofta till Viljan för att köpa mat åt sin 92-årige granne, som inte vill ha hemtjänst.
Restaurangen serverar klassisk husmanskost och är en favorit bland många äldre.
– Det är många, många gamlingar som har hämtat mat här, bland annat från Marnäs. De brukar köra ut mat från restaurangen. När jag själv är lat, då skickar jag gubben och han köper mat åt oss, för de har underbar husmanskost som vi äldre så gärna vill ha, säger Marianne Parling.

Restaurang Viljan brukar dagligen köra ut mat till både äldre privatpersoner och många äldreboenden i centrala Ludvika.
Tony och Åsa Fredén är ägare.
– Vi har tre bilar och mellan 70 och 80 utkörningar om dagen, säger Tony Fredén.

Paret Fredén har drivit restaurangen i 13 år, men den 30 november är det sista dagen som de håller öppet. Orsaken är att orken har sinat.
– Vi orkar inte. Jag är 69 år och pensionär för länge, länge sedan och Åsa min fru är på lasarettet. Vi stänger men jag har en köpare så det kommer fortsätta att vara restaurang här. Vi är kvar till 30 november och sedan tar den nya ägaren över den 1 december. De nya kommer ha samma koncept med husmanskost och vår kock Stefan Fackt kommer troligtvis att vara kvar. De köper kundkrets och allting.

Från början var det tänkte att den nya ägaren skulle ha tagit över redan från den 1 oktober, men datumen har ändrats.
Nu står det fast att överlämningen sker i månadsskiftet november/december.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS