ANNONS

Marin Celan och hans familj har drivit restaurangen bredvid stationen i Krylbo i 15 år.
Foto: Tharos Gröning

Populärt familjeföretaget som trivs i Krylbo

KRYLBO. Krylborestaurangen drivs sedan 15 år tillbaka av Marin Celan och hans familj, brodern Dejan och mamma Vera. Restaurangen erbjuder både snabbmat och klassiska rätter från medelhavet. – Vi försöker blanda så gott det går. De som är på stationen vill oftast att det ska gå fort fort fort, säger Marin Celan.

För andra året ska Krylbodagen genomföras. I år sker det lördagen den 24 september. Arrangör är för övrigt Avesta kommun.
Familjen Celan, som driver Krylborestaurangen, har sitt ursprung i Sarajevo och kom till Sverige på 80-talet. Då drev de en restaurang i Gottsunda i Uppsala innan de flyttade till Avesta.
Marin säger att de trivs bättre på landsbygden med lite mindre folk och närmare till kunderna. Restaurangen är väldigt populär och det kommer kunder från runt om i regionen.
– Det kommer folk från Uppsala, Norberg, Västerås och Borlänge. Vi är ganska populära tror jag.

När det är tågstopp kommer det mycket resenärer och alla är inte trevliga. Marin berättar om en dam från Stockholm som kom in och skrek om att tågen var sena.
– Hon måste trott att det var vårt fel. Hon var mycket otrevlig och kallade oss alla bönder. Det glömmer jag aldrig.
Menyn består av pizza och annan snabbmat tillsammans med traditionella rätter från Grekland och Balkan. Det är mamma Vera som är chef i köket och familjen har alltid lagat mat och jobbat med servering men nu vill de sälja restaurangen.
– Jag vill ha ett sju till fyra-jobb och ha lite rutin på tillvaron. Här jobbar man sex dagar i veckan. Men vi säljer inte till vem som helst.
Vad Marin och familjen skulle göra i stället vet han inte men han vill gärna jobba med människor.

Marin Celan och hans familj har drivit restaurangen bredvid stationen i Krylbo i 15 år. Foto: Tharos Gröning

Familjen bor i Krylbo och gillar området skarpt.
Trots att man hör mycket om våld så påverkar det inte Marin.
– Det är ju skit överallt. Man hör folk kalla det ”Kanylbo” och ”Assylbo” och annat men det är bara tjafs. Vi är ett fint litet samhälle här och vi stortrivs.
Ändå efterlyser Marin hårdare straff och uppskattar polisens och kommunens arbete med att göra Krylbo bättre.
– Drogerna måste bort. Det måste sluta vara saft och bullar. Kommunen gör ju sitt så det blir säkert bra.

Facebook

ANNONS

ANNONS