ANNONS

Karin ”Knalin” Boström.
Foto: Maria Karlsson

Populär mässa för seniorer tillbaka

SMEDJEBACKEN. Det är återigen dags för Senior- och föreningsmässa i Smedjebacken. Den 25 september är utställare, föreläsare, kommunala verksamheter, föreningar, studieförbund och företag inbjudna och temat är Gilla rörelse.

De som vill delta på mässan som utställare men fortfarande inte anmält sig kan göra det till Smedjebackens kommun senast den 19 september.
Michail Tonkonogi kommer och håller föreläsningen Tunga vikter för lättare och tryggare ålderdom. Han är professor i medicinsk vetenskap med inriktning idrottsfysiologi och en av Sveriges främsta experter och forskare inom fysisk träning och hälsa.
Hans förmåga att på ett enkelt och lättförståeligt sätt förmedla kunskap kring träning, kost och hälsa gör att han är ofta anlitad expert i tidningar och tidskrifter, men också återkommande gäst i tv- och radioprogram.
Michail Tonkonogi berättar om nya rön inom området hälsa och träning för åldersgruppen 50 plus. Han ger även praktiska tips, i synnerhet när det gäller träning för att förebygga fall-olyckor för äldre.
Hans föreläsning går att delta i på plats, men också digitalt och då krävs föranmälning till Karin ”Knalin” Boström, idrottskonsulent RF Sisu Dalarna.

Hon berättar att det är många som trott att inte 80-åringar kan träna med vikter.
– Men det har visat sig ge effekt, så det är aldrig försent att börja träna.
Susanne Rolfner Suvanto ger den förinspelade föreläsningen Att drabbas av livet! Psykisk ohälsa bland äldre.
Kost – hälsomedvetenhet för seniorer är en föreläsning av Lars Malmberg.

Arrangörerna hoppas att det kommer många utställare till mässan.
– Då kan besökarna få ett stort utbud av information om olika aktiviteter och svar på många frågor. Och den som vill kan anmäla sig till olika föreningar direkt på plats, säger Karin Boström.
Redan nu har de fått in många anmälningar och det finns som vanligt ett stort intresse för mässan, menar hon.
Mässan är ett samarbete mellan Fritidsenheten, Kultur och Bibliotek och Omsorgsförvaltningen i Smedjebackens kommun samt RF Sisu Dalarna.

Facebook

ANNONS

ANNONS