ANNONS

Före pandemin fanns polis på plats en halvdag i veckan i Smedjebackens kommunhus. Nu är det oklart om poliskontoret kommer att bemannas igen.
Foto: Karin Diffner

Osäkert om polisen kommer tillbaka

SMEDJEBACKEN. Det är oklart om den polisiära närvaro som fanns i kommunkontoret i Smedjebacken kommer tillbaka. – Vi måste åtminstone ha den resurs vi hade före pandemin, säger kommunalrådet Fredrik Rönning (S).

I bottenvåningen på Smedjebackens kommunhus finns medborgarkontoret där invånarna har kunnat träffa representanter för försäkringskassan, arbetsförmedlingen och polisen. En halv dag i veckan var poliskontoret tidigare bemannat.


– Dit har invånarna kunnat komma och lämna in hittegods eller göra polisanmälningar, till exempel, berättar kommunalrådet Fredrik Rönning.
I och med pandemins intåg i samhället försvann polisen från platsen, men nu anser kommunledningen att myndigheten ska komma tillbaka.
– Vi har haft ett möte och påtalat att det är dags att polisen finns här igen, säger Rönning.
– Det är väldigt viktigt att staten finns på plats för invånarna.
Men några tydliga besked gav polismyndigheten inte under mötet.
– Det tycker jag är synd. Polisen har fått mycket mer resurser nu och jag kan förstå att det finns områden som måste prioriteras, men vi måste åtminstone få tillbaka den resurs vi hade före pandemin, säger Rönning.
En fråga som dök upp under kommunledningens möte med polischeferna var om lokalen är tillräckligt säkerhetsanpassad.
– Det är något som vi får titta på, för vi kommer absolut att jobba för att polisen ska finnas här, säger Fredrik Rönning.

Facebook

ANNONS

ANNONS