ANNONS

Konsertarrangör laddar för musikhöst i ny lokal

LUDVIKA-SMEDJEBACKEN. Efter ett långt uppehåll tjuvstartade Dans & Folkton med ett par minikonserter i somras. Nu är man tillbaka i full kraft och i en ny lokal. – Det ska bli roligt att se om publiken är redo, säger ordföranden Torbjörn Sjöberg.

Den ideella föreningen Dans & Folkton har arrangerat konserter sedan slutet av 1990-talet i Ludvika och Smedjebacken. Den senaste tiden har man av väl kända skäl fått lov att ligga lågt.
Men nu efter att pandemirestriktionerna lättat så tror arrangörsföreningen att det kan vara dags. Redan den 5 september kommer folkmusikgruppen Ranarim till Ludvika.
– De första som bokade biljetter till den här konserten var från Falun och Leksand så det visar ju att det vi gör också drar folk utifrån till kommunen, säger Torbjörn Sjöberg.
Föreningen har också bytt lokal och kommer nu att hålla till i Kyrkskolans aula med max 60 besökare till de första evenemangen.
– När vi nu är i skolan så hoppas vi att det kan bli någon skolkonsert också.
Efter första konserten är det dags för ScenSommar på Garvarns torg då föreningen deltar med dans- och dräktuppvisning samt en mindre danstävling.
Därefter väntar ytterligare ett antal konserter i Ludvika och Smedjebacken samt en loppmarknad i november.
– Vi försöker också få till ett samarbete där vi kan engagera Jussi Björlings son Raymond till en julkonsert i en kyrka, berättar Sjöberg.
– Och en whiskeyprovning med Mackmyra, men den blir i så fall bara för våra medlemmar.

Höstens program i korthet:
5/9: Ranarim.
11/9: Dans- och dräktvisning under ScenSommar.
19/9: Tina – Simply the best med Cecilia Kyllinge och Jan-Olof Jonsson.
15/10: Northern Resonance.
19/10: Groupa med Sara och Samantha (i Smedjebacken).
8/11: Linda Gail Lewis.
17/11: Nordic Folk’Avant.
27/11 Loppis i Ludvika Folkets hus.

Facebook

ANNONS

ANNONS