ANNONS

Anton Rosén och Sebastian Aldén.
Foto: Masarna

Nu är det Sebastian och Anton som ska leda Masarna

AVESTA. Nu är det klart – det blir Sebastian Aldén och Anton Rosén som ska leda speedwayklubben Masarna nästa år.

Efter många år som ledarduo kliver Stefan ”Tosse” Bäckström och Andreas Sundin av.
Längst i Masarnas tjänst hade Bäckström varit, men de senaste åtta åren har han tillsammans med Sundin lett laget med framgång.
Bland annat till avancemang upp i elitserien 2015, men först och främst till fjolårets SM-guld.
”Det är med darriga händer och tårarna i ögonen vi tillsammans efter åtta år meddelar att det är dags att dra sig tillbaka, det är dags att släppa fram nya lagledare i denna fantastiska förening” skrev duon i ett pressmeddelande för drygt tre veckor sedan.
Nu är det klart vilka som ersätter dem, det blir 35-årige Sebastian Aldén och Anton Rosén, 30 år.
Den tidigare masföraren Aldén var med redan under den gångna säsongen, då tillsammans med Andreas Sundin och Stefan Bäckström.
– Jag tar med mig väldigt mycket från föregående säsong. Framförallt hur allt funkar från sidan men även mycket med regler och taktik, säger Sebastian Aldén på klubbens hemsida.
Anton Rosén är ny i rollen som lagledare, men både han och Sebastian har dock ordentligt med speedwaykunnande från sina respektive karriärer som förare. Rosén avslutade för övrigt sin aktiva karriär för fem år sedan.
– Vi har nog en ganska bra känsla hur en bra lagledare ska vara. Det är alltid en fördel att vi har kört själva och på så sätt har koll på inställningar och kan diskutera sånt med förarna, säger Anton Rosén.
Nu ska de se till att Avestaklubben kliver upp ett par snäpp nästa säsong. I år missade Masarna som bekant att ta sig till slutspel.
– Att vi har hållit på många år själva och att det inte var så länge sen vi slutade blir nog våra styrkor som lagledare. Vi har skaplig koll på inställningar och hur grabbarna tänker. Och så känner vi varandra bra och trivs och har roligt med varandra, berättar Anton Rosén.

Facebook

ANNONS

ANNONS