ANNONS

Cecilia Vintesnö tar emot klienter hemma på gården.
Foto: Maria Karlsson

Med helande kristallterapi vill Cecilia få folk att må bra

BORLÄNGE. För Cecilia Vintesnö i Milsbo blev det en avgörande händelse i livet den dag hon upptäckte vilken inverkan som kristaller kan ha på oss människor. Nu brinner hon av hela sitt hjärta för att hjälpa andra öka sitt välbefinnande genom att uppleva healing. – I dag lever vi en värld där det bara rusar på, med många intryck och krav på att prestera, säger hon.

Cecilia bor sedan tio år tillbaka på en gård i Milsbo, utanför Borlänge, tillsammans med sin man Henrik Vintesnö och deras gatuhund från Grekland samt några höns.
Hon arbetar 60 procent som bildlärare och driver sedan augusti även företaget Lula Wellbeing där hon erbjuder kristallterapi och Reikihealing hemma på gården.
– Mina klienter kommer oftast hit när något inte känns bra i kroppen, de kanske är trötta eller känner sig ur balans. De kanske dessutom har provat andra saker för att må bra, det är något som fattas, berättar Cecilia.
– I dag lever vi en värld där det bara rusar på, med många intryck och krav på att prestera. Då är också viktigt att ibland stilla sinnet genom exempelvis meditation eller olika andningsövningar för att landa i sin egen kropp.
Annars kan det lätt bli för mycket och leda till utmattning, något Cecilia har egen erfarenhet av.

Kristaller har olika utseende och egenskaper.

När Cecilia mådde som sämst fick hon rådet att meditera. Genom en bekant fick hon samtidigt kontakt med kristaller och upptäckte att det till en början hjälpte henne att ha något att fokusera tankarna på när hon mediterade.
– Alla kristaller har olika utseende och egenskaper och det fascinerade mig, så det utvecklades till ett intresse.
Till nybörjare tipsar hon om att bara välja en kristall rent intuitivt, troligtvis är det just den kristallen som har de egenskaper som hjälper mest. Sedan kan den som vill läsa på om de olika egenskaperna kristallerna har och hur de fungerar. Det finns massor av litteratur i ämnet, enligt Cecilia.

Eteriska oljor och läkande kristaller.

Om hon själv känner sig låg en dag kan det hjälpa att hålla en kristall med läkande effekt i handen och andas med djupa andetag.
– Det kan ta fem minuter att få kontakt med mitt inre, min sanning och att veta att allt är okej. Då kommer energin och lugnet tillbaka.
För Cecilia har kristallerna blivit en passion och hon tror starkt på deras vibrationer.
– Kristaller har en konstant vibration som är nästan omöjliga att rubba till skillnad mot en människas energifält. I mitt healingarbete tar jag hjälp av kristallerna för att balansera kroppens sju huvudchakran. När det blir fritt flöde känner vi välbefinnande, förklarar Cecilia.

Det är kvinnor i alla åldrar som kommer till henne, och enligt Cecilia finns numer ett stort intresse för kristaller.
Vid en behandling brukar hon börja med ett kort samtal. Därefter lägger sig klienten på en mjuk och bekväm bänk, alltid med kläderna på.
Klienten kan välja mellan kristallterapi eller Reikibehandling. Vid en kristallhealing tar inte Cecilia på klienten utan här är det främst kristallerna som gör jobbet.
– En Reikibehandling är mer fysisk eftersom jag då med lätt beröring för in ny energi och ljus i klientens kropp, förklarar Cecilia.
Hon arbetar inte bara med kristaller under en behandling. Dofter från eteriska oljor och ljud från kristall- och klangskålar samt änglaspel, så kallade chimes förstärker helhetsupplevelsen.

Eteriska oljor och läkande kristaller.

Att någon känner sig skeptisk till kristallernas effekt har Cecilia respekt för och egentligen spelar det ingen roll, huvudsaken att hon kan hjälpa människor att må bättre, menar hon.
– Healing av våra energifält handlar om sånt vi inte kan ta på. Sånt vi inte kan se, men upplever och känner.
Cecilia utbildade sig till kristallterapeut i Örebro. I hennes framtidsplaner ingår främst att gå steg två inom Reiki, samt att
så småningom utbilda sig till aromterapeut inom soundhealing.
En dröm är också att en dag resa till Indien
och delta i meditations-retreat vid havet.

Kristaller.

Behandlingsrum för ökat välbefinnande.

Mer information om Cecilia finns på:
Hemsida: lulawellbeing.se
Instagram: @lulawellbeing

MARIA KARLSSON

Facebook

ANNONS

ANNONS