Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Lokalt i:s reporter Pär Sönnert under Vasastafetten 2023,
Lokalt i:s reporter Pär Sönnert under Vasastafetten 2023, hejarklacken till höger är äldste sonen, Malte Sönnert. Blir det en repris vid höstens lopp?
Foto: Ingela Salmonsson

“Löper vidare mot 40-strecket”

Jag har i dessa spalter tidigare berättat om den löparutmaning som jag och min ena bror fick av vår mellanbror för ett par år sedan. Nu är det dags igen, med samma finurliga upplägg, och denna gång är även våra respektive med på tåget.

Varje vecka ska vi springa veckonumret i kilometer. För varje vecka som vi klarar av lägger brorsan en summa bestående av veckonumret (följt av en nolla) i en pott som vi ska göra något roligt för i höst.
Än så länge löper (pun intended) det på rätt så bra. Om det inte vore för den förbaskade halkan som gör att man får springa med livet (och lårbenshalsarna) som insats på såphala isgator. Det känns rätt passande när Spotify plötsligt slumpar fram ”Ice Ice Baby” med Vanilla Ice i hörlurarna i det läget.

Apropå musik och löpning, när jag kämpade mig igenom Blodomloppet i Borlänge i våras behövde jag en toppenlåt inför slutspurten.
Daniel Eks algoritmer levererade verkligen – i form av ”Kickstart my heart” med Mötley Crüe. Den absolut mest passande låten på spellistan just då.

Just detta lopp inledde jag för övrigt med att lyssna (!) på Viaplays sändning från den engelska tredjedivisionens play off-final mellan mitt kära Sheffield Wednesday och Barnsley. Insåg inför avspark att en förlängning i matchen skulle krocka med starten av Blodomloppet.
Givetvis var det mållöst efter 90 minuter så jag fick vackert ha i gång tv-sändningen på telefonen och lyssna på förlängningen när starten gick.

Lagom till att förlängningen gick in på övertid började jag fundera på hur jag skulle göra om det blev straffar – skulle jag avbryta loppet för att se straffarna? Lyckligtvis avgjorde Wednesday med matchens sista spark (nick) i den 123:e minuten. Jag kan ha jublat en del, mitt under loppet, vilket säkert gjorde löparna intill mig rätt förundrade.

När ni läser detta är jag inne på min sista vecka som 30-nånting-åring. Någon 40-årskris vet jag dock inte om jag har drabbats av. Jag brukar skämta om att jag kanske ska BÖRJA röka och snusa nu, efter att aldrig ha provat någotdera, men jag skippar nog det och håller mig till löpningen i stället.

För övrigt slumpades Alphavilles ”Forever Young” fram under min senaste löptur. Det kändes också passande i sammanhanget. Det hade kunnat vara värre, exempelvis Lasse Stefanz och Christina Lindbergs duett ”De sista ljuva åren”…

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!