ANNONS

Projektledare Jörgen Malmberg visar hur det är tänkt att rutinerna kring vaccinationerna ska gå till. I bakgrunden ses två av vaccinationsbåsen.
Foto: Veronica Rigtorp

Lokalerna klara för vaccinering i fas 4

BORLÄNGE. Nu öppnar vaccinationsmottagningarna som har byggts i Borlänge, Falun, Ludvika, Avesta och Mora. Det är Doktor.se/Medical som på uppdrag av Region Dalarna öppnar för vaccinering i fas 4.

Innan pandemin byggde Linus Samuelsson och Patrik Last, från Dalecarlia Crew, festivaler som Peace and Love, Bråvalla och Lollapalooza.
Nu har de byggt upp vaccinationsmottagningarna i Borlänge, Falun, Ludvika, Avesta och Mora.
– Vi har byggt upp allting, på alla ställen och kört grejor, berättar Patrik Last.
De har otaliga festivalbyggen på meritlistan.
Nu har de blivit anlitade av Doktors.se/Medical´s projektledare Jörgen Malmberg, som även han har ett förflutet i festivalsvängen, genom medverkan i Sabaton Open Air festivalen byggnationer.
Jörgen Malmberg, visar den församlade pressen hur det är tänkt att rutinerna kring vaccinationerna ska gå till.

Utanför Galaxen välkomnas besökarna genom att ställa sig på led i den gång som arrangerats. Innanför dörrarna öppnar Galaxens stora arkad upp sig och där registreras patienterna och slussas sedan vidare i en labyrintliknande inredning av band, likt en incheckning på Arlanda flygplats, med vältilltagna avståndsmarkeringar. Väl framme vid den röda markeringen i labyrinten, inväntar patienten så sin tur i något av de tre bås.
Vaccineringen tar tre-fyra minuter, sedan lotsas patienterna vidare till en aulaliknande uppsättning av stolar, där alla vaccinerade uppmanas att sitta ner i 15 minuter innan man går hem.
– Vi vill helst att patienterna kommer några minuter innan sin utsatta tid, för att undvika köbildning, förtydligar Jörgen Malmberg.

Linus Samuelsson och Patrik Last från dalecarlia crew har byggt upp de fem olika vaccinationslokalerna med allt vad som behövs i stolar, väggavskiljare med mera. Normalt bygger de festivaler som exempelvis Bråvalla och Peace and Love.

Lokalerna är anpassas efter vaccintilldelning på varje ställe. I Borlänge räknar man med att ta emot cirka 500 patienter per dag, i Falun 550 patienter per dag.
Det är Modena och Pfizer som kommer att ges, och här handlar det strikt om dos 1. Patienter som tar dos 1 i Borlänge, ska ta dos 2 i Borlänge, det kommer man att hålla strikt på, förklarar Jörgen Malmberg.
Han poängterar också vikten av att prioritera att ta sprutan, både den första och den andra.
Företaget har den medicinska kompetensen som behövs och det är utbildade sjuksköterskor som ger sprutan. Sjuksköterskor som är utbildade men kanske jobbar med annat nu eller har gått i pension, som rekryterats in.
– Vi är inte ute och fiskar/ jagar efter befintlig sjukvårdspersonal. Vår uppgift är att avlasta Region Dalarna.
”Alla: Jag måste…, jag ska…, jag kan inte då..”
– Jag, jag, jag måste bli vi, vi, vi, säger han illustrativt och poängtera än en gång vikten av att alla ska vaccinera sig. Att vi alla måste ta vårt ansvar.

Facebook

ANNONS

ANNONS