ANNONS

Det är bråda dagar nu för Helen Ahonen, Josefin Wadlund och Kati Jonsson på Kappahl. Den här helgen börjar de flytta från Kupolen till Norra Backa.

Lämnar Kupolen efter 27 år

BORLÄNGE. Efter 27 år lämnar nu Kappahl Kupolen för nya lokaler på Norra Backa. – Det ska bli så roligt, en riktig nystart för både personal och kunder, säger butikschefen Josefin Wadlund.

Kappahl har funnits i Borlänge sedan 1968 då en ren dambutik etablerades i centrum. 1976 utökades sortimentet med herrkläder. Helen Ahonen har jobbat i butiken i nästan 40 år.
– Jag började som praktikant 1983 och sedan har jag haft olika roller: Som dekoratör, säljare och vikarierande butikschef, berättar hon.
Vad är det som gör att du varit där så länge?
– Jag har trivts både med företaget och kollegorna; det är en familjär stämning.
Vad tycker du om att flytta nu?
– Det ska bli jättekul, det blir bra att få lite större lokaler och att kunna titta ut genom fönstren, säger Helen.
De nya lokalerna som ligger mellan Elgiganten och Jula är på 1 111 kvadratmeter, vilket är drygt 300 kvadratmeter mer än de gamla på Kupolen.
– Vi har haft jättebra år på Kupolen, men det är flera fördelar med att flytta, säger kommunikationschefen Johanna Flemström.
Vilka då?
– Vi får en entré direkt från gatan, det finns bra parkeringsmöjligheter utanför och vi kan utöka vårt sortiment, något som har varit efterfrågat.
Vad ska ni utöka med?
– Vi utökar artikelbredden på alla avdelningar: Dam, herr och barn.
I och med flytten blir butiken den enda modekedjan på Norra Backa – än så länge.
– Genom att vi etablerar oss här så breddar vi mixen på hela handelsområdet och blir en brygga mellan Kupolen och Norra Backa, säger regionchefen Kati Jonsson.
– Man glömmer bort att det är så nära att man kan promenera mellan. Det tar bara fyra minuter, fortsätter Josefin Wadlund.
I fredags påbörjades flytten och nästa torsdag, den 17 november, slår butiken upp portarna till sin nya lokal. Ett tiotal anställda följer med i flytten.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS