Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Skogsbo SK jublar efter ett av många mål under Lidström Cup.

Jubileumscupen lyckad – ”Det var många åskådare”

SKOGSBO. Tjeckerna var favoriterna som höll för trycket när Nicklas Lidström Cup fyllde 50 år. Men HC Draci Bilina fick jobba för segern i en dramatisk final. Arrangörsklubben Skogsbo SK stod för en klart godkänd insats och knep femteplatsen. – Som helhet blev det en mycket lyckad turnering, säger tävlingsledare Rolf Laki.

HC Draci Bilina från Tjeckien vann samtliga sina matcher när Lidström Cup fyllde 50 år. Men visst hade de vissa besvär i några av matcherna, bland annat i gruppspelet mot Trångsunds IF.
När de båda lagen sedan möttes i finalen blev det en ny jämn match som Bilina kunde vinna med 6-5 efter att straffar fått avgöra.
– Det var nog bästa laget som vann, men de såg lite trötta ut i finalen när de tappade 4-0 till 4-4. Men de löste det till slut, säger tävlingsledare Rolf Laki.

Totalt tio lag med spelare födda 2010 kom till spel och för Skogsbo SK blev det en bra helg. Sportsligt placerade sig klubbens lag på femte plats – och arrangemanget gick alldeles utmärkt.
Dessutom var det mycket folk på plats.
– Man träffar folk som aldrig går på hockey annars, men de vill uppleva vår cup och då bland annat invigningen och line up inför finalen. Det brukar alltid vara mycket folk och jag gissar på flera tusen
– Och försäljningen gick mycket bra; jag fick åka och handla flera gånger. Bland annat sålde vi 15 kilo lösgodis både fredag och lördag. Det blev som helhet en lyckad cup, säger Rolf Laki.

Skogsbo SK slutade på femte plats i cupen. Foto: Niclas Bergvall

Skogsbos hockeygrabbar vann två matcher och förlorade lika många i gruppspelet. I slutspelet besegrades Almtuna med 2-0 och därefter Björbo IF med 5-2. Det innebar en femte plats i cupen.
– Det ska de vara nöjda med, det är en bra årgång, säger Laki.
Lagets enda förluster kom mot Trångsund, 2-5, och Draci Bilina, 1-10.

Fyra segrar och två förluster blev resultatet för Skogsbo SK. Foto: Niclas Bergvall

Den 50:e upplagan avslutades med prisutdelning på söndagen och givetvis var cupens ”beskyddare” Nicklas Lidström på plats. Under prisutdelningen fick bland andra Skogsbo SK:s Felix Andersson ta emot Radio Avestas pris till bäste hemmaspelare.
På plats var även kommunalrådet Blerta Krenzi (S) som uppvaktade arrangörsklubben med en slant och dessutom blommor.

Taktikgenomgång under en time out för Skogsbo SK. Foto: Niclas Bergvall

Nu tar Skogsbo SK sikte på den 51:a upplagan av cupen, men först väntar lite vila.
– Vi kommer snart att ha ett uppföljningsmöte, men redan nu har vi tre lag klara. Ett lag från Stockholm har anmält sig, men tjeckerna har också sagt att de vill komma tillbaka. Plus vårt eget lag.
Turneringen bantades inför förra gången från tolv till tio lag och från fyra dagar till tre.
– Det här formatet kommer vi att fortsätta med, tre dagar passar lagen bättre, säger Rolf Laki.

Skogsbo SK. Foto: Niclas Bergvall
Det var många som följde Skogsbo SK under de tre cupdagarna när Lidström Cup fyllde 50 år.

Så här slutade Nicklas Lidström Cup 2023.