Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

“I vilken parallell värld lever du?”

Det finns forskare som ser det som en omöjlighet att vårt universum skulle vara det enda som existerar. De tror att vi är del av ett multiuniversum, ett oändligt antal universum.

I science fiction kan olika verkligheter förekomma. Trots att jag inte är något fan av genren tänker jag ofta på alla parallella världar som vårt liv består av. Sjukvården upplevs ofta som en parallell värld. Något musikvärlden och olika kommuner också kan vara. Även arbetsplatser. En värld som jag inte är speciellt hemma i är sportvärlden. Självklart finns det olika skikt av parallella världar även inom sportvärlden uppdelat på idrott, nivå och geografiskt läge.

De senaste 17 åren har jag varit en, så kallad, aktiv hundägare.
Jag har tränat, tävlat och tillbringat tid med mina riesenschnauzrar tillsammans med likasinnade. Svenska Kennelklubben, SKK, är Sveriges största riksorganisation för hundsport. Under SKK ligger bland annat Svenska Brukshundklubben som ansvarar för flera hundsporter.
I vår värld kan SKK jämföras med staten som har sina egna grundregler, etiska riktlinjer samt en egen juridisk avdelning. Vi kan säga att vi lever i en parallell värld.
I vår hundvärld finns en liten ”subkultur”; vi som har riesenschnauzer. Jag kan villigt erkänna att inte ens alla hundälskare är förtjusta i våra skäggiga hundar som av många anses vara buffliga, skälliga och med alltför stor egen vilja.

Varje sommar ordnar vår rasklubb ett eget sommarläger i Kopparbo. Under veckan umgås medlemmarna och tränar sina hundar.
Klubben arrangerar även ett läger på Tånga Hed. Det var under ett sådant läger jag blev varse om att inte bara jag hade åkt långt för att umgås med likasinnade. När det började skymma, och jag gick ut för att rasta hundarna, möttes jag av ett myller av radiostyrda lastbilar som lyste upp omgivningen med sin belysning. Det var personer från hela Sverige som hade samlats för att köra radiostyrda lastbilar och jag insåg då att det fanns folk från en annan parallellvärld på samma plats.

Som reporter går jag hela tiden in och ur andras personers världar och finner detta intressant.
Jag rekommenderar den som känner sig lite uttråkad på sin tillvaro att kika in i någon annans värld.
Så länge du befinner dig i samma universum är det ju väldigt lätt att vända tillbaka till din trygga värld där du känner dig bekväm. ■

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!