Hundföraren Jennie Karlsson tilldelades Kobbanpriset för sitt arbete med Barmarks-SM i Grängesberg 2022.
Foto: Lisa Björklund

Engagerad hundförare får Kobbanpriset

LUDVIKA. 10 000 kronor och en stor bukett blommor. Det tilldelades Jennie Karlsson från IFK Grängesberg SK – draghund. Utmärkelsen fick hon främst för sitt engagemang med att ha arrangerat barmarks-SM i Grängesberg hösten 2022. – Det roligaste har varit all positiv feedback efteråt, säger hon.

Det var under kultur- och samhällsutvecklingsnämndens senaste möte som Jennie Karlsson, i sällskap av sin tio månader gamle son Dante, tog emot priset – som delades ut av ordföranden Sören Finnström inför ett tjugotal närvarande tjänstemän och politiker. Utmärkelsen får hon bland annat för att hon, enligt motiveringen, är en: ”förebild för unga inom idrottsrörelsen” och att hon gjort en: ”beundransvärd insats i planeringen och genomförandet av barmarks-SM i Grängesberg hösten 2022”.

Kultur- och samhällsutvecklingsnämndens ordförande Sören Finnström.

Jennie Karlsson, som själv har flera framgångsrika SM-tävlingar inom draghundsporten bakom sig, arrangerade barmarks-SM på uppdrag av Svenska draghundsportförbundet. Under tävlingarna hann hon dock inte delta så mycket själv.
– Jag var med i stafetten. Det fanns inte tid till något mer, säger hon, sittandes med ett fat prinsesstårta framför sig och sonen Dante i knät.

Under högtidsstunden bjöds det på tårta.

Tårtan var något som Dante uppskattade; betydligt mer än själva prisutdelningen vars uppmärksamhet och närgångna fotografering utlöste både gråt och ilskna skrik. Hans mamma bibehöll dock sitt lugn, mycket glad över utmärkelsen.

– Det är kul att få uppskattning för jobbet vi gjorde.

Foto: Lisa Björklund

Vad ska du göra för prispengarna?
– Köpa en ny tvättmaskin, det är jättetråkigt – men välbehövligt.

Kommer du att arrangera barmarks-SM i år igen?
– Inte de närmsta åren. Det har varit enormt mycket jobb – men kanske i framtiden.

Kobbanpriset är ett idrottsstipendium som ska gå till en lovande enskild idrottskvinna, idrottsman eller kollektiv hemmahörande i Ludvika. Stipendiaten utses av kultur- och fritidsnämnden på förslag från förvaltningen, som i sin tur har fått förslag på kandidater från lokala idrottsföreningar. Priset har delats ut sedan 1998.

Jennie Karlsson och hunden Julle som är en Vorsteh. Foto: Ludvika kommun

Hela motiveringen
“Med sitt engagemang, sitt lugn och sin positiva livssyn är Jennie en förebild för unga inom idrottsrörelsen. Hon har fina framgångar på nationella SM-tävlingar där hon tagit ett antal medaljer. På uppdrag av Svenska draghundsportförbundet gjorde Jennie en beundransvärd insats i planeringen och genomförandet av barmarks-SM i Grängesberg hösten 2022, med stort deltagande från Sverige och Norge. Jennie har ett stort engagemang både på hemmaplan i klubben och i Svenska draghundsportförbundet”.

 

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!