ANNONS

Niklas Persson i Local Skate Avesta.
Foto: Niclas Bergvall

Hopp och frihet på ett bräde

AVESTA/FALUN. Det har blivit allt populärare att besöka skateparker och Dalarna har två riktigt fina anläggningar. Den ena heter Palatset och ligger i Avesta och den andra hittar vi i Falun och heter Falu Skatepark.

I många år har barn, ungdomar och vuxna vallfärdat till Avesta för att besöka skateparken. Ett minst sagt populärt ställe och det är inte ovanligt att det är trångt om utrymmet.
Skateparken Palatset stod klar 2007 och sju år senare bildades den lokala klubben Local Skate Avesta.
– Det här är en perfekt aktivitet för hela familjen. Man kommer ut i friska luften, rör på sig och får testa på skateboard i den sköna skateparksmiljön, säger Niklas Persson som varit med i Avestaklubben i många år och som har en lång bakgrund inom sporten.

Vincent Gårdsäter tar sig fram i skateparken i Avesta. Foto: Niclas Bergvall

Att komma till skateboardanläggningen i Avesta triggar alla som gillar sporten. Anläggningen är stor och håller högsta klass och delvis har den renoverats de senaste åren, men en del slipning av underlaget återstår.
Anläggningen är cirka 1500 kvadratmeter stor och mannen bakom utseendet är Stefan Hauser.
Palatset var för övrigt länge en av de största betongskateparkerna i Sverige och den kom till på initiativ av Avesta spontan-idrottsförening och bekostades av Avesta kommun.

Falu skatepark. Foto: Sonny Jonasson

I Dalarna finns även Falu Skatepark som invigdes 2012 och som ligger centralt i Hyttgårdsparken. En betongpark som under åren har byggts ut i flera omgångar och som återinvigdes 2016. Dessutom tillkom det i fjol 540 kvadratmeter trickvänlig betong i flerdimensionell form.
Här hittar du banks, rails, curbs, bowls med mera, men även graffitiväggar och dessutom en fotbollsplan.
Den totala ytan är på närmare 6 740 kvadratmeter och det finns belysning. Det är tillåtet att åka på skateboard, inlines, kickbike och BMX.
Skateparken är designad av Johan Berglund.

Skateparkerna i Dalarna.
Palatset Skatepark i Avesta stod klart 2007 och är en klassisk modern park med det du behöver – bowls, böjar, rails, curbs, transitions, banks, ledges och flatytor.
Falu Skatepark invigdes 2012 och parken innehåller bland annat banks, rails, curb och bowl.

Facebook

ANNONS

ANNONS