ANNONS

Kockarna Zakaria Atri, Christopher Grammenos och Madeleine Nilsson ser fram emot att kunna erbjuda pensionärer i Smedjebacken hemlagad mat från grunden igen. Efterrätt lovar de ut varje fredag, ibland kan det bli en sådan här fin morotskaka.
Foto: Karin Diffner

Gläntan öppnar igen – och söker personal

Smedjebacken. Nu kan restaurang Gläntan öppna igen – men än så länge bara för dem som bor där. – Så fort vi har fått tag på mer personal kommer vi att kunna öppna även för andra som är 67 plus, säger kostchefen Christopher Nilsson.

Trygghetsboendet Gläntans restaurang har varit stängt en längre tid på grund av ombyggnation och pandemin. Men i onsdags slog personalen upp matsalsdörrarna för dem som bor i Gläntans 52 lägenheter.
– Äntligen! Det ska bli kul för det så länge sedan vi hade gäster här, utbrister kocken Madeleine Nilsson.
Hon och kollegan Zakaria Atri har under pandemin ändå kunnat bistå de boende med matlådor och även hjälpt till på andra ställen i kommunen där de behövts. Inför nyöppningen har de fått en till kollega, Christopher Grammenos.
– Jag har bara varit här tre veckor och det verkar jätteroligt, säger han.

Kockarna säger att många har längtat efter att få komma till matsalen och äta.
– Det är socialt och ofta höjdpunkten på dagen, att sitta tillsammans med andra och äta, säger Madeleine Nilsson.
Och gott ska det också bli, lovar de tre kockarna. Första dagen serverades dillkött som lagats från grunden i det egna köket.
– Det är en favorit för många och brukar gå hem i den här åldersgruppen, säger kostchefen Christopher Nilsson.

Öppnandet av Gläntan sker successivt. Från och med nu serveras lunch måndag till fredag för de boende. Steg två är att även Smedjebacksbor som inte bor på Gläntan men fyllt 67 ska få kunna äta lunch där under vardagarna. Steg tre är att även ha öppet på helger och steg fyra är att ta emot gäster på kvällarna.
– Det beror bland på att vi behöver mer personal som vi håller på att rekrytera nu, säger Christopher Nilsson.
Vad behöver ni för personal?
– Kockar. Vi ska tillsätta en och en halv eller två tjänster, så vi håller tummarna för att vi snart ska hitta bra kockar.
Även kostchefens eget jobb blir ledigt i dagarna, men det har kommunledningen precis beslutat att ska gå till Anna Hane Karlsson som nu är enhetschef för kost- och lokalservice i Borlänge men som bor i Smedjebacken.

Facebook

ANNONS

ANNONS