Jumana Alkuheli använder laser för permanent hårborttagning.
Foto: Maria Karlsson

Flyttar skönhetssalong och utökar verksamheten

LUDVIKA. Nu flyttar Jumana Alkuheli sin skönhetssalong till mindre lokaler, men i stället för att trappa ned utökar hon med ytterligare en medarbetare. – Haneen Alothiman börjar hos oss och hon ska jobba med fransförlängning, berättar hon.

För drygt ett år sedan öppnade Jumana, J.M.A. Beauty på Storgatan i Ludvika. Det är en skönhetssalong med fokus på permanent hårborttagning.
Jumana, som arbetar på deltid som barnskötare i Smedjebacken, åkte tillsammans med sin svägerska till Västerås för att göra en hårborttagningsbehandling med laser.
– Vi pratade sen på skoj om att vi borde starta behandlingar med laser i Ludvika, säger Jumana.
För svägerskan blev det studier i stället, men Jumana fullföljde planen. Hon var då 25 år och hade aldrig tidigare drivit företag, men har många företagare bland sina närmaste.
Jumana gick de utbildningar hon behövde och skaffade lasern Soprano ice platinum, vilket är en av de bästa, enligt henne.
– Behandlingen är nästa helt smärtfri och de flesta känner ingenting. Den är dessutom effektiv och snabb så jag kan göra en helkropp på en och en halv timme.

Ansiktsbehandlingar erbjuds också på skönhetssalongen.

Jumana fick först höra att det skulle bli svårt att driva företag med hårborttagning i Sverige för svenskar har ju inte så mycket hår. Men det visade sig gå utmärkt.
– Jag har flest svenskar i min kundkrets, men också exempelvis araber, säger Jumana som själv kommer från Irak.
De vanligaste behandlingarna hon gör framför allt på yngre kvinnor är att ta bort hår i armhåla, på benen samt bikinilinjen och intim.
På kvinnor över 40 eller 50 är det mest hårborttagning i ansiktet och på benen.
– De är så nöjda och tycker att det är så skönt att slippa raka benen, berättar Jumana.
Hon har också manliga kunder.
– Svenska män, det brukar vara vältränade män, vill ta bort håret i armhålor samt på rygg, bröst och mage. Arabiska män vill ta bort hår utanför skägglinjen, men också på kroppen för att de har jättemycket, säger Jumana och ler.

Förutom hårborttagning erbjuder Jumana ansiktsbehandlingar med massage och rengöring, eller behandlingar för ögonbryn och fransar, så kallade browlift och lashlift.
– Jag tar bland annat bort rynkor och påsar under ögonen med Casmaraprodukter som också finns till försäljning.
Hennes nuvarande medarbetare Nina Hinailo har nagelsalong i samma lokal.
Den 5 juni kan de förhoppningsvis starta verksamheten i de nya lokalerna på Eriksgatan, då också med Haneen Alothiman som ny medarbetare.
– Det är så roligt att vara egen företagare. Att göra andra människor glada gör mig jätteglad, säger Jumana.

Facebook
Ludvikaborna generösa när Rotary samlar i juletider.
Ceci Noir är tillbaka och släpper ny musik.
I Skattlösberg finns möjlighet att såga sin egen gran.

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS