Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Kenneth Magnusson är en meriterad näringskraft med lokal laddning. Nu inleder han en både professionellt och personligt välformulerad satsning i rollen som stationschef för en av Faluns långlivade bensinmackar.
Foto: Sonny Jonasson

Faluprofil i ny roll på klassisk mark

FALUN. En företagsam själ med hjärtat förtöjt i Falun. Yrkeskompassen styrs av målmedveten metod och ett nyfiket sinne. En för Falun klassisk mack har nu ny kapten vid rodret. – Här finns en viss anda som är väldigt nära mig som person, säger Kenneth Magnusson.

Macken i fråga har i flera decennier utgjort en konstant i Herrhagens geografiska upptakt.
Många års flöden i bränslepumparna samsas också med närbutik. Den lokalt lotsade driften sker i form av franchisetagande under centralt paraply med internationell prägel.

Från och med torsdagen den 9 juni hittas här en ny chef på lokalnivå. Branschens begrepp lyder “store manager”, och på körkortet tillhörande personen i fråga lyder tilltalsnamnet Kenneth Magnusson.
En lokal företagarprofil med framtoning formad av färdigheter på både det personliga och professionella planet.

Som från tidigare uppdrag som butikssäljare i samma lokal nu tar ett nytt kliv i sin yrkesbana.
– Som person vill jag framåt och tycker ju om det här i att ta mig an utmaningar. Jag ser stora möjligheter i detta yrke och är övertygad att jag kan leda verksamheten dit jag vill, framhåller en positivt inställd Magnusson.
Verksamheten som påtalas är den inom ramarna för Circle K i Herrhagen, och tillträde sker alltså just denna veckas torsdag.

Det hela har varit på gång ett tag, och föregås häri av tämligen omfattande tillika obligatoriska uppstartsprocesser.
Kenneth förklarar delar av ett förarbete med både teoretisk och praktisk börd.
– Mitt uppdrag sker som sagt på franchisebasis, och det hela synkroniseras med att innevarande franchisetagare säger upp sitt avtal.
– Det är en hel del hållpunkter längs vägen innan allt är klart att träda i kraft. Det handlar om både mig och flertalet tillstånd som ska säkras. Skulle nästan likna det vid en anställningsintervju i flera led innan ledningen fattar sitt beslut, utvecklar han.

Kenneth Magnusson kliver nu in i åtagandet som butikschef på macken i Herrhagen. Foto: Sonny Jonasson

Dylikt beslut är nu klubbat, klappat och klart. Vilket ser Falubon Kenneth vara i operativ status som butiks- tillika stationschef på den långlivade macken i stadens nordvästra delar.
Gällande nämnda tillstånd bjuder han insyn i flera paragrafrelaterade sektioner där grönt ljus krävs innan laddade labbar kan landa på startreglaget.
– Ja, det är ganska mycket att stå i. Det gäller exempelvis tillstånd för att få sälja tobak och folköl. Dessutom tillstånd för miljöfarlig verksamhet, i och med att här finns pumpar för drivmedel.

Han guidar vidare i det nya åtagandets prolog:
– Lägg till detta även kontakt med leverantörer. Detta sker delvis via centrala upphandlingssystem som vi sedan hakar på lokalt. Dessutom andra berörda instanser och aktörer. Från ruta ett till att nu dra i gång på riktigt är det flera månader, men jag vill betona att jag fått ett fantastiskt bemötande av exempelvis kommunen och överlag upplevt väldigt bra samarbetsklimat, säger Kenneth Magnusson.

Som nu således i alla avseenden är godkänd att axla rollen som lagledare för Herrhagsmacken.
På ett individbaserat plan hyser han stora portioner pepp för den kollektiva förmågans värde.
– Hela teamet är väldigt involverat i den resa vi nu gör i gemensam regi. Det råder en otroligt positiv puls kring det dagliga arbetet och jag känner att vi kan göra något bra av det här.

Entusiasmen harmonierar även med en övertygelse grundad i ett välmatat CV av lokal och regional tyngd.
Yrkesgärningar i såväl stor som liten skala och med breda branschbaser har fostrat en framåtsträvande mentalitet.
Falun Borlänge-regionen, Haglöf & Nordkvist, Scandbook, Företagarna Falun, smaklöksboxande chilisås via egna varumärket Magnifusson – meriterna är av robust karaktär.

Glimten i ögat finner färg i det allmänmänskliga. Samtalet skapar resonans mellan expertis och det informella.
– Har genom åren etablerat många nätverk och jag uppskattar att jobba med människor. Att vara nära där det händer, så att säga.
Kenneth fortsätter:
– Det är därför enormt roligt att kliva in i den här yrkesrollen. Detta i en miljö jag redan känner väl och tycker om väldigt mycket.
– Det finns mycket att ta tag i på ett givande plan, och jag gillar även hela servicebiten i det här jobbet.

“Har genom åren etablerat många nätverk och jag uppskattar att jobba med människor”, säger Kenneth Magnusson. Foto: Sonny Jonasson

Han understryker denna som det yttersta kvittot på både funktion och förmåga att finnas till för lokalbefolkningen.
– Ja, i mitt tycke finns här en viss anda som genomsyrar hur vi jobbar och som skapar fin stämning. Är övertygad att andra stationer också har dylika styrkor, men jag känner av förklarliga skäl mycket för gemenskapen hos oss.

Kenneth konstaterar att man härav inte sällan hamnar på förnamnsbasis med mängder av återvändande besökare.
– Vi har många stammisar och som så förblivit sedan macken byggdes för så många år sedan, berättar han i en treenighet mellan stad, tid och rum.
– Jag vill utveckla den här platsen i många avseenden. Och att blanda hårt arbete med de här öppna samtalen mellan oss som jobbar och kunderna är en gåva i sig, avslutar en lika tacksam som taggad Kenneth Magnusson.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,261308" yot yod ap]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!