ANNONS

Jubileumskonsert Hans Haglöf 200 år på Torsångs Hembygdsgård.
Foto: Gustav Larsson

En jubileumskonsert tillägnad minnet av storspelmannen

TORSÅNG. I år firar Torsång minnet av storspelmannen Hans Haglöf som föddes i Tronsjö by Torsång, år 1821. Jubileumskonserten lockade många till hembygdsgården.

Jubileumskonsert Hans Haglöf 200 år på Torsångs Hembygdsgård var en del i firandet av att det var 200 år sedan spelmannen föddes i Tronsjö, som arrangerades av Torsångs hembygdsförening.
Medverkade gjorde Bullermyren band, Daniel och Linnea Fredriksson, Sophia Lindström, Björn Ericson, Erkers Anna-Karin Kylander trio, Claes Haglöf, Tobbes kök samt Hanna André och Linda Fransson.
Programmet bjöd på låtar av och efter 1800-talets storspelman Hans Haglöf framfört av några av dagens spelmän. Musiken varvades med berättelser om Hans Haglöfs liv och gärning.

Hans Haglöf var en välkänd och ofta anlitad spelman i södra Dalarna från cirka 1840 och fram till sin död 1893. Hans låtar spelas än idag.
I konserten medverkar cirka tjugo spelmän i några olika grupperingar.
”Vi är mycket glada att så många tackat ja till vår inbjudan att delta och vågar utlova en varierad och spännande upplevelse av Haglöfslåtarna”, skrev arrangören innan konserten.
Konserten genomfördes utomhus på den vackra hembygdsgården i Torsång nära Torsångs kyrka.
Det var fri entré med sittande publik och evenemanget genomförs i enlighet med gällande restriktioner.

Facebook

ANNONS

ANNONS