ANNONS

Niklas Lindmark och Pontus Kallin tror att pandemisäsongen med uteblivna tävlingar bidrog till ett sämre resultat under EM.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Det blev en femteplats i EM-lagtävlingen

HORNDAL I förra veckan skrev vi om skytten Pontus Kallin från By Skf som var med och representerade Sverige i juniorskytte. Nu blev det inga större framgångar för de svenska deltagarna och ungdomsledare Niklas Lindmark tror att en förklaring är pandemisäsongen.

– Den här säsongen har ju inneburit inställda tävlingar och det blir inte samma sak att stå på hemmabana och skjuta tävlingar, kommenterar Niklas Lindmark i ett mejl.
– Den enda ljuspunkten som jag ser det var att man sköt åt sig en femte plats i lag för herrjuniorer. Annars så underpresterade alla juniorer överlag på gevärssidan. Vad det beror på kan man fundera lite på. Högst troligt är att denna pandemisäsong som varit utan tävlingar är en orsak till det hela.
Niklas Lindmark menar att normalt så har man varit runt om i landet och tävlat mer kontinuerligt och skaffat sig tävlingsvanan.
– Dessutom kanske man inte klarat av den press som uppstår när man ska representera Sverige i större sammanhang, säger Niklas Lindmark.
Under ett telefonsamtal med Pontus Kallin instämmer han i Niklas Lindmarks kommentarer.
– För min egen del tycker jag inte att det gick jättebra och visst har pandemin påverkat. Det här var första internationella tävlingen på väldigt länge och det var mycket anspänningar och man vill lite för mycket, säger Pontus Kallin.

Men lagtävlingen gick väl bra?
– Ja, det var riktigt roligt. Tyvärr var vi bara 0,6 poäng från att skjuta lagfinal, säger Pontus Kallin.
Svenska Skyttesportförbundet rapporterar på sin hemsida att juniorerna var först ut när EM-tävlingarna drog igång med luftgevär och luftpistol på schemat. Ett flertal svenska juniorer fanns med i startfältet och Victor Lindgren stod för en fin prestation och lyckades knipa en 17:e plats i luftgevär.
Tillsammans med Victor Lindgren och Viktor Klemmendsson lyckades Pontus Kallin ta sig vidare till semifinal i lagtävlingen genom en stark sjätte plats och 1 850.4 poäng.
Resultat luftgevär, herrjuniorer: 17) Victor Lindgren 619.0, 23). Viktor Klemmedsson 617.1, 28) Pontus Kallin 614.3. För final krävdes 621.9 poäng.
Under söndagen tog herrjuniorerna en meriterande femteplats i lagtävlingen i luftgevär. Med 618.2 poäng i semifinalen var det endast 0,7 poäng som saknades för att få skjuta om bronset. Laget representerades av Victor Lindgren, Viktor Klemmedsson och Pontus Kallin.
Individuellt sköt killarna följande poäng i lagsemin: Victor Lindgren 209.8, Pontus Kallin 204.4 och Viktor Klemmedsson 204.0. Totalt: 618.2

Facebook

ANNONS

ANNONS