ANNONS

Dalecarlia Cup ställs in – ”Ett tråkigt beslut”

På torsdagen meddelade IK Brage att Dalecarlia Cup inte kommer att spelas sommaren 2021. ”Vi tvingas än en gång ta ett tråkigt beslut, vi måste ta vårt ansvar och stora utmaningar väntar oss nu igen som klubb”, säger ordförande Ulf Aronsson i ett pressmeddelande.

På torsdagen kom beskedet – Dalecarlia Cup ställs in.
Det meddelar IK Brage i ett pressmeddelande.

”Som en konsekvens av pandemin kommer även Dalecarlia Cup 2021 att ställas in. Vi har varit i kontinuerlig dialog med smittskydd Dalarna och Länsstyrelsen Dalarna och vi ser ingen möjlighet att kunna genomföra cupen utifrån de bedömningar som görs inför sommaren. Beskedet är naturligtvis tungt att ge men samtidigt har vi förstått efter vägen att det skulle bli svårt med pandemins fortskridning.”

– Vi har jobbat hårt med flera olika scenarios för genomförande men står nu inför fullbordat faktum. Samtidigt har vi väl känt ett tag att uppförsbacken bara blivit större och det var åt det här hållet det lutade, säger cupgeneral Stefan Sens i pressmeddelandet.

Dalecarlia Cup, som startade 1981, är en av landets största turneringar.
– Vi tvingas än en gång ta ett tråkigt beslut, vi måste ta vårt ansvar och stora utmaningar väntar oss nu igen som klubb. Vi hoppas och tror att vi tillsammans kommer att kunna genomföra det bästa Dalecarlia Cup någonsin 2022, säger IK Brages ordförande Ulf Aronsson.

Beslutet innebär att alla avgifter kommer att återbetalas alternativt nyttjas 2022. Berörda lag anmälda till årets turnering har fått detaljerad information kring återbetalning.
Den 40:e upplagan av Dalecarlia Cup kommer att spelas den 30 juni-3 juli 2022.

Facebook

ANNONS

ANNONS