ANNONS

Kent Forschner-Hell och Kjell Forslund från Sverige Demokraterna (SD) diskuterar Kvarnsvedens Pappersbruks nedläggning. De tycker kommunen tog tag i detta på ett bra sätt direkt.
Foto: Veronica Rigtorp

Chock om nedläggning – ”Ingen politisk fråga”

BORLÄNGE. Många chockades av Stora Ensos beslut att lägga ner Kvarnsvedens pappersbruk, KP. Så också Kjell Forslund och Kent Forschner-Hell från Sverigedemokraterna (SD). – Vi kunde inte tro det var sant, utbrister Borlängeordföranden Kent Forschner-Hell om nedläggningen av KP.

Framför allt är nog fler än de här herrarna chockade över att allt ska gå så fort och att bruket ska läggas ner redan till hösten.
Han och Kjell Forslund, suppleant i Sverigedemokraterna Borlänge, sitter i partiets lokal i centrala Borlänge och berättar om deras tankar kring nedläggningen.
– Det är ju inte endast de 440 på KP som blir utan jobb om det verkställs, det handlar om närmare 1 100-1 200, förtydligar Kent Forschner-Hell.

Då många fler än de som jobbar på själv pappersbruket berörs, som till exempel underentreprenörer.
– Man räknar upp det med minst en tredjedel, säger Kjell Forslund, om siffran.
Båda herrarna tycker att kommunen agerat bra genom att snabbt kalla till extra möte och därefter tillsätta en grupp som aktivt jobbar med frågan.
– Alla partierna är överens om att hjälpa till, klargör Kent Forschner-Hell, och fortsätter:
– Det är ingen politiskfråga utan här handlar det om att rädda jobb, arbetstillfällen tillsammans över partigränserna.
– Enskilda partier kan inte göra så mycket heller, vi måste hålla ihop i det här, säger Kjell Forslund.

De båda herrarna tycker att Stora Enso måste ta sitt ansvar och hjälpa till, med lösningar.
– Facket har ju visat upp flera förslag på lösningar, med pappkartonger bland annat, men de verkar inte Enso bry sig om, säger Kent Forschner-Hell, som är väl bekant med Pappers ordförande Anders Pettersson.
Kjell Forslund och Kent Forschner-Hell från SD framhåller att brukets ägare, som gjort stora vinster under de 123 år de verkat på orten, bör vara med och hjälpa till med en lösning för de drabbade.

Facebook

ANNONS

ANNONS