Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

“Bortom sorgen bor en oändlig kärlek”

Käre kusin J, Tänkte faktiskt att jag skulle skicka dig ett brev, som ju Thåström uttryckte sig med tankarna riktade till tionde våningen i Rågsved. Att du inte längre finns här fysiskt gör så ont att blotta tanken bränner som eld.

Att skriva det här sker på kollisionskurs med allt jag önskar av livet. Konturerna spricker, orden är en vädjan varsamt vadande i kvicksand.
Livspusslet går inte ihop eftersom det fattas en viktig bit.
Det står fel i facit.
Nu har vi sagt farväl till dig och begravningen var lika öm och vacker som den var obeskrivligt smärtsam. Din syster och din mamma sade underbara saker och sällan har jag sett så mycket kärlek från så många till en enda. Men det här har du nog redan koll på – du var ju där.

Kände hur min blick gärna drogs till ett litet fönster nära kyrkans innertak. Utanför dansade trädens grenar mot en besynnerligt blå himmel. Och när jag i morse skjutsade familj till jobb och skola betraktades Falun av bedövande granna skyar. Som att någon omsatt paradiset i färg för att forma molntäcket till en bedårande maräng av hopp och härligheter.
Vill tro att du har ett finger med i spelet.

Som du vet är jag nu för tiden ute och gubb-kutar om kvällarna. Hittills liknar det nya årets joggingrundor snarast gatlopp, jagad genom skog och gatlyktors sken av sorgens ylande vargar. Vemodet har slagit ett hål i mig.
Närheten till dem som också var dig närmast är ovärderlig. Vi håller hårt i varandra, tar oss igenom stormen.
Du var, och är, så mycket för så många.
En älskad son, bror, morbror, ”farbror”, kusin, systerson, barnbarn, nära vän och medmänniska av oslagbar kaliber. Du har gått i förväg och i sinom tid kommer vi efter.
Till dess bygger vi en borg av minnen och en bro av tröst. En väg framåt som tänts upp av hjärtats ljus.
Och vilka minnen.

Du och jag har sjungit för vårt blårandiga lag och upplevt så mycket tillsammans. Liv och lycka. Fotboll, ishockey och innebandy på barndomens hemmaplan. Ditt sylvassa intellekt, din värme och generositet, din briljant småbittra humor och ditt smittande skratt. Är så stolt att jag fått vara med på den här resan i ditt sällskap.
Där du är nu finns det tveklöst tv-spel, skräckfilm, katter, smågodis och bollsport.
Där finns också odödlig kärlek och vår stora, trygga famn för dig att landa i.

Älskade J, du var min kusin och jag har många gånger tänkt på dig som en lillebrorsa.
Jag saknar dig så mycket.
Vi hörs och ses. Här och nu och i vad som komma skall.
Tack för allt och tack för att du var du.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!