Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

Bettans bilprövning

Gamla Bettan har just genomgått den hälsotest som krävs för fortsatt trygg framfart till fromma för, såväl för sin förares bästa som för hans medtrafikanters.

Hon har med åren fått många mils erfarenhet av dalavägar av varierande kvalitet.
Bettan har bland annat testat den sträcka som nyligen utsågs till länets absolut sämsta, den mellan Fredriksberg och Gravendal. Om hon fått bestämma så borde backväxeln valts redan vid tanken på anträdande av detta sällsynt hoppfyllda vägavsnitt.
Årets första bilprovning blev som väntat en prövning.
Den för uppdraget avlönade hade fräckheten att förtala delar av Bettans plåtklädda kropp. Upplevde att hon blev stött då denne kritiserade hennes akters förmåga att dämpa stötar.
Bedömningen av hennes förmåga till hastig fartminskning gjordes med ordval som måste beskrivas som rent förolämpande. För mitt inre såg jag hur hon tände till och övervägde en avgassmäll.
Bettans lantligt fostrade följeslagare har trots omfattande erfarenhet av mekaniska misslyckanden ännu inte förstått att han är föga lämpad för bilreparationer och borde avstå från alla försök att utföra sådana. Så är inte fallet.
Tre besök hos lika många bilprovningar, och handpåläggning av en vänligt sinnad granne, senare så är Bettan åter redo att ta sig an bitvis anfrätta dalavägar.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!